Prima incursiune terestră a unui comando israelian în Fâşia Gaza

Pentru prima dată de la lansarea ofensivei israeliene, un comando de elită al Marinei a efectuat în noaptea de sâmbătă spre duminică o operaţiune terestră în nordul Fâşiei Gaza, a anunţat postul public de radio.

13 iul. 2014, 07:31
Prima incursiune terestră a unui comando israelian în Fâşia Gaza

„Această incursiune curajoasă a vizat un sit de lansare de rachete în nordul Fâşiei Gaza”, a adăugat postul israelian de radio.

Aripa înarmată a Hamas a confirmat că un comando israelian a încercat să acosteze pe o plajă şi că s-au înregistrat schimburi de focuri cu luptători palestinieni.

Ciocniri cu forţele israeliene în Cisiordania, trei palestinieni răniţi

Lupte violente au izbucnit sâmbătă seară între manifestanţi palestinieni şi forţele de ordine israeliene la Hebron (sudul Cisiordaniei ocupate) şi în Ierusalimul de Est, au informat surse din cadrul forţelor de securitate care au menţionat că s-au înregistrat trei răniţi în rândul protestatarilor, potrivit AFP.

‘Trei persoane au fost rănite de tirul cu muniţie reală efectuat de armată în cursul violenţelor de la Bani Naim’ (la est de Hebron), au precizat surse din cadrul forţelor palestiniene de securitate.

La Qalandyia, în apropiere de Ramallah (nordul Cisiordaniei), câteva zeci de manifestanţi au aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov asupra forţelor de ordine, iar incidente similare au izbucnit, de asemenea, în Ierusalimul de Est – în cartierul Issauia şi în apropiere de poarta Damascului -, unde a fost arestat un manifestant, a făcut cunoscut o purtătoare de cuvânt a poliţiei israeliene, Luba Samri.

În apropiere de universitatea Ebraică din Ierusalim (Ierusalimul de Est), un incendiu a fost provocat de un cocteil Molotov, a informat poliţia.

La începutul lunii iulie, incidente violente au zguduit timp de câteva zile cartierul Shafuat, din Ierusalimul de Est ocupat şi anexat, după răpirea şi asasinarea unui adolescent palestinian.