PRIMA MAŞINĂ: Ce acte sunt necesare pentru a te înscrie în programul Prima Maşină

PRIMA MASINA: Ministerul Finanţelor a publicat recent normale de aplicare a programului "Prima Maşină", care prevede cum pot tinerii să achiziţioneze un autoturism noi prin intermediul unui credit cu garanţii guvernamentale.

06 nov. 2014, 11:11
PRIMA MAŞINĂ: Ce acte sunt necesare pentru a te înscrie în programul Prima Maşină

PRIMA MASINA: Iată de ce documente are nevoie solicitantul unui credit cu garanţia statului la achiziţia unui autoturism nou:

– documentul de identitate a beneficiarului, precum şi documentele de identitate ale codebitorului/codebitorilor garant/ţi, după caz

Citeşte şi Cum poţi să îţi iei autoturism nou prin PROGRAMUL PRIMA MAŞINĂ dacă ai peste 35 de ani

– factura proforma emisă de către persoana juridică care are ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor. Factura proforma emisă de vânzător va conţine în mod obligatoriu menţiuni referitoare faptul că autoturismul care se achiziţionează în cadrul programului este nou şi se încadrează în cerinţele minime ale standardului EURO 5

– ultimul certificat anual de atestare fiscală emis de organul fiscal competent, aflat în termenul de valabilitate la data depunerii solicitării de garantare, din care să rezulte că beneficiarul nu are restanţe la plata sumelor datorate bugetului general consolidat. În cazul în care beneficiarul înregistrează datorii, certificatul este însoţite de copie certificată pentru conformitatea cu originalul a documentelor justificative, prin care aceste debite au fost achitate.

Citeşte şi Programul „Prima maşină” va beneficia în 2014 de un plafon total al garanţiilor de 50 de milioane de lei

– declaraţia beneficiarului pe propria răspundere că a deţinut un autoturism nou, la momentul solicitării creditului garantat.

– declaraţia beneficiarului pe propria răspundere privind achiziţionarea unui autoturism nou, cu norma de poluare euro 5, cel puţin, şi cu un preţ de maximum 50.000 de lei, fără TVA.

PROGRAMUL PRIMA MAŞINĂ ar aduce creşteri anuale la vânzările auto de un miliard de lei

-rezultatul consultării Biroului de Credite, din care să rezulte respectiv faptul că la data solicitării creditului, beneficiarul nu înregistrează restanțe la alte credite bancare, emis cu cel mult 10 zile înainte de data transmiterii solicitării de garantare. Banca finanţatoare trimite documentul către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) , după ce îl obţine de la Biroul de Credit.

Mai multe detalii despre programul Prima Maşină pe ECONOMICA.NET.