Prima medalie de aur pentru România, la Europenele de haltere. Răzvan Martin e campion continental

Răzvan Martin (77 kg) a adus României prima medalie de aur la actualele Campionate europene de haltere de la Tirana, obţinând titlul continental la stilul aruncat, cu 190 kg.

11 apr. 2013, 20:03
Prima medalie de aur pentru România, la Europenele de haltere. Răzvan Martin e campion continental

Medaliat cu bronz vara trecută, la Olimpiada la Londra, vara trecută, halterofilul Răzvan Martin a câştigat titlul european, în limitele categoriei 77 kg, la stilul aruncat. La această performanţă se adăugat şi medalia de bronz la total, cu 346 kg, el pierzând a doua treaptă a podiumului doar la greutatea corporală. La stilul smuls, Răzvan Martin s-a situat pe locul 4, cu 156 kg.

Potrivit Agerpres, la total, pe primul loc s-a situat surprinzătorul sportiv rus Dmitri Homiakov, cu un stil total neobişnuit, care a adunat la cele două stiluri 351 kg (161 kg, cu care a cucerit aurul la smuls, şi 190 kg, argint la aruncat), urmat de Alexandru Spac (Republica Moldova) – 346 kg la total (157 kg, medalie de bronz la smuls, şi 189 kg la aruncat, medalie de bronz).

Celălalt sportiv român aflat în competiţie la această categorie, Paul Stoichiţă a obţinut două locuri 4 (186 kg la aruncat, 334 kg la total) şi un loc 5 (la smuls, cu 148 kg).

În prima reuniune de joi, în concursul feminin la 63 kg, Irina Lăcrămioara Lepşa a obţinut 3 medalii, una de argint la aruncat şi 2 de bronz la total şi smuls, astfel că bilanţul de până acum al delegaţiei României este de 1 medalie de aur, 5 de argint şi 6 de bronz, cu care ocupă un meritoriu loc 7 în ierarhia generală a campionatelor continentale, cu cel mai tânăr lot prezentat până acum, ‘veteranul’ fiind, la 24 de ani, chiar campionul de joi seară, clujeanul Răzvan Martin.

Vineri şi sâmbătă, în ultimele două zile ale competiţiei, pentru ţara noastră concurează Gabriel Sîncrăian (categ 95 kg) şi, respectiv, Aurel Tătaru (categ. 94 kg).