Prima MEDALIE DE AUR pentru România, la Olimpiada Internaţională de Biologie

Publicat: Luni, 20 Iulie 2015 16:34 // Actualizat: Luni, 20 Iulie 2015 16:37 // Sursa: romaniatv.net

Echipa României, prezentă la la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, şi-a trecut în palmares prima medalie de aur în istoria participării la această competiţie.

Foto: edu-news.ro

Performanţa îi aparţine lui Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, aflat la al doilea premiu în acest concurs, după medalia de argint cucerită în 2014, în Indonezia. România participă la Olimpiada Internaţională de Biologie începând din 1997, an în care a obţinut o medalie de argint şi trei de bronz. Ulterior, elevii români şi-au trecut constant numele pe lista premianţilor, însă niciodată pe lista laureaţilor cu aur (până în acest an).

Medaliaţii cu bronz sunt Alexandru Ionuţ Duţă (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Ion Minulescu" din Slatina) şi Bogdan Ionuţ Siscă Jippa (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti). Din lotul olimpic a făcut parte şi George Cătalin Maier (clasa a X-a,/Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca).

Ediţia curentă a Olimpiadei Internaţionale de Biologie s-a desfăşurat în perioada 12-19 iulie, în Danemarca (Aarhus), şi a reunit 239 de elevi din 62 de ţări.

CITEŞTE ŞI: Elevi români cu care ne mândrim. Lista olimpicilor internaţionali în anul 2015

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 iul 16:48
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
20 iul 16:47
Votează email 0 email
...palmares prima medalie de aur în istoria participării la această competiţie. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
20 iul 16:42
...Biologie, şi-a trecut în palmares prima medalie de aur în istoria participării la această competiţie. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H