Prima MISS ROMÂNIA a fost desemnată în 1929. Uite cum arăta Magda Demetrescu FOTO

Prima competiţie Miss România a avut loc în anul 1929 şi a fost câştigată de Magda Demetrescu, o tânără de 17 ani din Bucureşti.

25 aug. 2014, 10:21

Magda Demetrescu era fiica orfana a arhitectului Nicolae Demetrescu si a Magdei Demetrescu. Parintii ei au murit, iar tânăra a fost adoptata de o matusa. Pe 1 ianuarie 1929, un anunt aparut in revista „Realitatea Ilustrata” i-a atras atentia si asa a ajuns sa participe la concursul Miss Romania.

„Dudue draga, stimata domnisoara, ursitoarele au fost generoase cu voi. […] Momentul de acum reprezinta pentru voi anotimpul primavaratec. […] Prindeti acest moment. Va oferim prilejul. Participati la concursul nostru. E o splendida lupta data pe judete, pe regiuni, pe tara si lupta se va da apoi cu frumusetile de pe intregul glob. Care va birui? Cine stie, poate ca d-ta, sau d-ta, dudue, tanara cititoare cu ochi in cari noaptea si-a filtrat misterele, sau in cari cerul si-a picurat seninul”, suna anunţul.

CITEŞTE ŞI Au plătit SCUMP pentru frumuseţea lor. Foste regine ale frumuseţii, MOARTE în condiţii tragice FOTO

Pe 3 martie 1929, Magda a fost desemnata castigatoare şi a lesinat de emotie.

„Ma induioseaza si ma stinghereste aceasta atentie deosebita. Cu ce am meritat-o si voiu putea oare, Doamne, Doamne, sa infatisez in America toata frumusetea tarii mele?”, a declarat frumoasa româncă.

In iunie 1929, Magda castiga locul 6, 100 de dolari si un ceas bratara la Galveston.