Prima nuntă regală din Rusia, după 100 de ani. Ultimii urmași ai dinastiei imperiale Romanov și-au unit destinele într-o ceremonie impresionantă VIDEO

Rusia a fost gazda primei nunți regale, la 100 de ani după căderea dinastiei Romanov, în urma revoluției bolșevice. Ultimii membrii ai celebrei familii imperiale s-au căsătorit.

02 oct. 2021, 23:37

Rusia

a avut parte de premieră la 100 de ani de la revoluția bolșevicilor, când ultimul țar Nicolae Romanov a fost asasinat alături de țarina Alexandra Feodorovna și cei cei cinci copii ai lor, printre care și ducesa Anastasia.

La un secol după căderea monarhiei în Rusia, ultimii urmași ai familiei imperiale Romanov s-au căsătorit, într-o ceremonie somptuoasă care a avut loc la Catedrala Sfântul Isaac, din Sankt Petersburg.

Marele Duce George Mihailovici Romanov, un descendent al fostei familii imperiale a Romanovilor, s-a căsătorit cu Victoria Romanovna Bettarini, o scenografă italiancă.

Ceremonia ortodoxă de la Catedrala Sf. Isaac a fost urmărită de sute de oameni, inclusiv de mai multe state regale europene mai mici.

Printre invitați s-au numărat regina Sofia a Spaniei, prințul Rudolph și prințesa Tilsim din Liechtenstein și fostul rege și regină al Bulgariei.

Mama mirelui, Marea Ducesă Maria Vladimirovna a Rusiei,  auto-proclamată moștenitoare a tronului imperial al Rusiei, a fost, de asemenea, acolo pentru a asista la ceremonie.

Cum au scăpat de sovietici urmașii familiei imperiale Romanov

Străbunicul lui George Mihailovici, marele Duce Kirill Vladimirovici, a fugit din Rusia în timpul revoluției bolșevice din 1917. Membrul regal a fugit în Finlanda și mai târziu s-a mutat împreună cu familia sa în Germania și apoi în Franța.

George Mikhailovich, în vârstă de 40 de ani, s-a născut la Madrid și a trăit cea mai mare parte a vieții sale în Spania și Franța.

Bettarini, în vârstă de 39 de ani, care s-a convertit la creștinismul ortodox anul trecut și a luat numele de Victoria Romanovna, a fost condusă la altar de tatăl ei, Roberto Bettarini, care a slujit în serviciul diplomatic italian.

George Mihailovici a vizitat Rusia pentru prima dată în 1992 și s-a mutat la Moscova în 2019, unde lucrează la o serie de proiecte de caritate.

Dinastia Romanov a condus Rusia peste 300 de ani înainte ca Nicolae al II-lea să abdice la începutul anului 1917.

Ultimul țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, soția sa și cei cinci copii au fost uciși de sovietici în iulie 1918, în pivnița casei unui negustor din Ekaterinburg, la 1.450 km est de Moscova.

Acest lucru a pus țara pe calea Revoluției Bolșevice din noiembrie a acelui an, a războiului civil care a rezultat în 70 de ani de guvernare comunistă.

Biserica Ortodoxă a Rusiei în 2000 l-a canonizat pe Nicolae al II-lea, care fusese descris ca un lider slab de către autoritățile sovietice, relatează Metro.uk.