Prima reacţie a companiei Digi, după acuzaţiile DNA: Intenţionăm să contestăm toate acuzaţiile procurorilor

Digi Communications NV (simbol bursier DIGI) a reacţionat miercuri la trimiterea în judecată a unor persoane din conducerea companiei de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), susţinând, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), că RCS&RDS, filiala Integrasoft SRL şi foştii sau actualii membri ai conducerii firmelor ”au acţionat corect şi în conformitate cu legea”. Compania a precizat că intenţionează să conteste toate acuzaţiile.
Filip Stan
23 aug. 2017, 11:31
Prima reacţie a companiei Digi, după acuzaţiile DNA: Intenţionăm să contestăm toate acuzaţiile procurorilor

Compania RCS&RDS, Serghei Bulgac, director general, şi mai multe persoane din conducerea companiei, alături de Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, au fost trimişi în judecată de DNA, fiind acuzaţi de operaţiuni financiare ilegale. Procurorii au pus sechestru de peste 13 milioane lei pe bunurile companiei.

Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată sub control judiciar, fiind acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani. Sub control judiciar va fi judecat şi Ioan Bendei, la data faptelor investigate administrator al RCS&RDS, sub acuzaţiile de dare de mită şi complicitate la spălare de bani.

DNA a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Ioan Bendei, vicepreşedinte al consiliului de administraţie al RCS&RDS SA, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la spălare de bani, a RCS&RDS sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani, şi a Integrasoft SRL, una dintre filialele RCS&RDS din România, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la spălare de bani.

De asemenea, Mihai Dinei, membru în consiliul de administraţie al RCS&RDS, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la dare de mită şi complicitate la spălare de bani, iar Serghei Bulgac, director general al societăţii şi director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al RCS&RDS, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani, arată News.ro.

Dosarul a fost transmis de DNA spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii instituite de DNA, printre care se numără şi măsura asigurătorie a sechestrului asupra a două bunuri imobile ce aparţin RCS&RDS până la concurenţa sumei de 13.714.414 lei (aproximativ 3 milioane de euro), instituită de DNA pe 25 iulie 2017.

”Considerăm că RCS&RDS, Integrasoft SRL, foştii sau actualii membri ai conducerii acestora au acţionat corect şi în conformitate cu legea, şi intenţionam să contestăm toate acuzaţiile de mai sus. Nu ne aşteptăm ca acţiunea precizată mai sus să afecteze în mod semnificativ activitatea RCS&RDS, a societăţii sau a oricăreia dintre filialele acestora”, se precizează în comunicat.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir şi fostul director al RCS – RDS SA Ioan Bendei au fost trimişi în judecată sub control judiciar pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani şi respectiv dare de mită şi complicitate la spălare de bani. Potrivit DNA, Dumitru Dragomir a pretins 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la Ioan Bendei “în scopul atât de a îndeplini, cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum şi de a îndeplini acte contrare acestora”.

Potrivit unui comunicat de marţi al Direcţiei Naţionale anticorupţie, în acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Florin-Bogdan Bădiţă, la data faptelor administrator al SC BODU SRL, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Bogdan-Dumitru Dragomir, la data faptelor asociat unic al SC BODU SRL, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani, SC BODU SRL pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, SC RCS – RDS SA pentru dare de mită şi spălare de bani, Alexandru Oprea, fost director general şi preşedinte al consiliului de administraţie al S.C.RCS & RDS SA pentru complicitate la dare de mită, Mihai Dinei, la data faptelor coordonatorul activităţii juridice a S.C.RCS – RDS SA pentru complicitate la dare de mită şi la spălare de bani, Bulgac Serghei, fost director general al SC RDS – RCS pentru spălare de bani şi SC Integrasoft SRL, la data faptei deţinută de SC RCS – RDS SA) pentru complicitate la spălare de bani.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori a reieşit că, referitor la infracţiunile de dare şi luare de mită, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, în scopul de a îndeplini ori de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum şi de a îndeplini acte contrare acestora, Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al LPF, cu sprijinul lui Florin Bădiţă, Bogdan-Dumitru Dragomir şi Bodu SRL, a pretins 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, din care a primit 3.100.000 de euro de la RCS – RDS SA. Banii primiţi au fost daţi sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune, încheiat în 15 august 2009, pentru finanţarea afacerii Crystal Palace Ballrooms.

În ceea ce priveşte infracţiunea de spălare de bani, DNA menţionează că în perioada 2015 – 2016, pe parcursul urmăririi penale desfăşurate în această cauză, între societăţile RCS – RDS SA, reprezentată de Serghei Bulgac, în calitate de administrator şi director general (care a beneficiat de sprijinul lui Bendei Ioan şi al Dinei Mihai) şi Bodu SRL, reprezentată de Bădiţă Florin-Bogdan (care a beneficiat de sprijinul lui Dumitru Dragomir şi al lui Bogdan-Dumitru Dragomir) şi alte persoane juridice s-au încheiat mai multe acte juridice în legătură cu contractul de asociere în participaţiune din data de 15 august 2009.
În luna iulie, DNA a început acţiunea penală împotriva Integrasoft SRL, una dintre filialele RCS&RDS S.A, pentru complicitate la spălare de bani, şi împotriva lui Mihai Dinei, membru al CA al RCS&RDS, pentru complicitate la dare de mită şi complicitate la spălare de bani. De asemenea, procurorii au instituit sechestru asupra a două bunuri imobile aparţinând RCS&RDS până la echivalentul sumei de aproximativ trei milioane de euro.
Digi Communications NV, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, a raportat un profit net de 31,8 milioane euro în primul semestru al acestui an, de aproape cinci ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul avansului veniturilor obţinute în România din serviciile de telecomunicaţii mobile.

Totodată, în perioada ianuarie-iunie, veniturile totale ale grupului au crescut cu 12%, până la 454 milioane euro. Profitul din activităţi operaţionale a fost 56 milioane euro în primele şase luni, cu 52,6% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Grupul este activ în România, Ungaria, Spania şi Italia.

În 16 mai, acţiunile DIGI Communications, simbol bursier (DIGI), au intrat la tranzacţionare pe BVB, în urma finalizării celei mai mari oferte publice iniţiale (IPO) derulată de o companie privată pe piaţa de capital românească. Preţul acţiunilor în cadrul ofertei a fost de 40 lei pe acţiune, la acest preţ, valoarea ofertei fiind de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).

 

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Floarea de primăvară pe care să nu o plantezi niciodată lângă roșiile, castraveții și ardeii din grădină. E superbă, are un parfum puternic, dar distruge solul din jurul ei
Capital.ro
S-a stins actrița fenomen. Fiica sa a anunțat personal tragedia. Va rămâne în memoria tuturor veșnic
Playtech.ro
Probleme pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile, amânări pentru sute de mii de oameni
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Cele mai spectaculoase canioane și chei din România. Locurile pe care trebuie să le vezi
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
Călin Georgescu a făcut anunțul șoc! Ce a spus și George Simion: Am votat Călin Georgescu!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa obligatorie în România. Șoferii trebuie să achite neapărat. NU puteți circula în caz contrar
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Stare de urgență într-un oraș de la Marea Neagră
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Reguli pentru alegerile prezidențiale. Ce nu au voie să facă românii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile