Prima reacţie a lui Dan Nica, după ce a fost propus în locul Rovanei: Vă spun că nu am nicio problemă penală

Dan Nica, prima propunere a PSD pentru postul de comisar european, a declarat că nu are nicio problemă penală.

01 oct. 2019, 15:46
Prima reacţie a lui Dan Nica, după ce a fost propus în locul Rovanei: Vă spun că nu am nicio problemă penală

„Sigur, m-am uitat la acest lucru şi vă spun că nu am nicio problemă (întrebat despre probleme penale – n.r.). Dacă v-aţi uitat, şi candidatul belgian a fost acceptat după ce cred că vineri Procuratura belgiană a decis să închidă dosarul”, a declarat Dan Nica.

Pus să comenteze în faţa problemei de gen, Nica a subliniat că „asta e o problemă”. Întrebat dacă acest lucru face ca Gabriela Ciot să aibă prima şansă, el a spus: „Intrăm pe o zonă în care nu mai am voie să mai comentez”.

„Doamna prim-ministru v-a anunţat: este dreptul PSD să propună candidatul pentru comisar şi este dreptul premierului să facă această propunere. Noi suntem partidul care ne-am asumat guvernarea şi din acest motiv şi propunerea pentru funcţia de comisar. Şi acest lucru este recunoscut şi de grupul social-democrat din Parlamentul European şi se va lupta toată lumea foarte puternic pentru ca acest lucru să se întâmple aşa, exact aşa”, a spus Nica, citat de News.ro.

Ce îl recomandă pentru portofoliul Transporturilor

„Sunt foarte multe dosare, eu sunt coordonator în Comisia care se ocupă de tot ce înseamnă economia Uniunii Europene, mai puţin agricultura şi evident transporturile. Dar foarte multe dosare le-am avut împreună cu cei de la Comisia de transporturi şi le-am făcut împreună. De exemplu, emisiiile de dioxid de carbon pentru tot ceea ce înseamnă transport, partea de fond european de coeziune, tot ceea ce a însemnat lucruri care au fost de competenţele ambelor comisii eu ca şi coordonator le-am gestionat”, a detaliat el.

 


loading...