Prima reacţie a lui Ion Ţiriac când a văzut imaginea cu el deghizat în cerşetor. Nimeni nu se aştepta la asta!

Ion Țiriac este protagonistul unei campanii umanitare care poartă denumirea "Falimentează-l pe Ion Țiriac", lansată de Codin Maticiuc cu scopul de a strânge bani pentru Fundația Metropolis în vederea renovării spitalelor din România.

03 iun. 2022, 08:51
Prima reacţie a lui Ion Ţiriac când a văzut imaginea cu el deghizat în cerşetor. Nimeni nu se aştepta la asta!
Prima reacţie a lui Ion Ţiriac când a văzut imaginea cu el deghizat în cerşetor

Prima reacţie a lui Ion Ţiriac când a văzut imaginea cu el deghizat în cerşetor. Ion Alexandru Țiriac, fiul miliardarului, a anunţat că el şi tatăl său vor dubla suma donată, iar Ion Ţiriac a fost de acord inclusiv să apară deghizat într-un om al străzii.

Prima reacţie a lui Ion Ţiriac când a văzut imaginea cu el deghizat în cerşetor.

Codin Maticiuc a povestit pe Facebook cum s-a ajuns la imaginea cu Ion Țiriac în postura de cerşetor. „A cui a fost idea? A fiului său cel mare Ion Alexandru Țiriac aka Ion Ion. Cu el am mai făcut lucruri, mai donase și personal și prin fundația lor dar acum a venit cu acest mecanism care îi și expunea public. Până acum discreția fusese condiția lor, nici astăzi nu vad pot spune cât au mai donat doar ca au mai făcut-o. Cine a luat ideea și făcut din ea o nesimțire? Eu, bineînțeles. Am luat mecanismul propus de Ion și i-am propus campania „Falimentati-l pe Țiriac”. A fost de-acord pe loc. Apoi pentru că îi luasem deja acest deget i-am trimis poza cu tatăl lui îmbrăcat ca un homeless, ca să îi iau toată mâna pana la cot. A zis că își întreabă tatăl. Ion Țiriac a răspuns și el fără ezitare, „No problem!”, fix așa a zis, am mesajul forwardat de Ion Ion, mă gândesc să îi dau print și să mi-l atârn prin casă”, a dezvăluit Codin Maticiuc.

Ion Țiriac, îmbrăcat ca un boschetar, cerșind pe stradă. Explicaţia imaginilor care au devenit virale pe internet

Ion Ţiriac a început să-și vândă afacerile. În ultimii ani, fostul tenismen a renunţat la mai multe terenuri, participații la firme, dar și companii, iar o parte din venituri le-a transferat către o fundație care îi poartă numele. La finele anului 2021, Ion Ţiriac a vândut turneul de tenis de la Madrid, dar și o competiție de golf din Spania către IMG, parte a gigantului american Endeavor, cu afaceri în sport, media sau modă. Tranzacția s-a ridicat la 400 de milioane de euro. Aceasta este a doua cea mai importantă vânzare din ultimul deceniu, după ce în 2014-2015 el vindea 45% din banca Unicredit Ţiriac Bank către italienii de la Unicredit. La momentul acela, suma vehiculată era de puţin sub 700 de milioane de euro. Miliardarul mai deține și alte afaceri care îi poartă numele: Allianz-Ţiriac (asigurări), Ţiriac Auto (auto), Ţiriac Leasing (leasing) sau Ţiriac Operating Lease (leasing operaţional). Pe acestea două din urmă firme, omul de afaceri le-a vândut chiar în acest an către Banca Transilvania şi, respectiv, către grupul Autonom.

Ion Țiriac negociază preluarea integrală de la stat a vilei în care locuieşte şi a unui teren de peste 2.500 mp. Proprietatea este situată în Primăverii şi a fost evaluată la preţ de Piaţa Muncii!