Prima reacţie a lui Paleologu, după excluderea din PNL: Este una tipică falşilor lideri, este o decizie abuzivă

Decizia luată în BNP al PNL este o reacție tipică "falşilor lideri", a liderilor politici care nu au simțul responsabilității, şi este una abuzivă, a declarat Theodor Paleologu, după ce conducerea liberală a decis excluderea din partid a deputatului şi a senatorului Cristian Bodea.

15 iun. 2016, 16:19
Prima reacţie a lui Paleologu, după excluderea din PNL: Este una tipică falşilor lideri, este o decizie abuzivă

„Sunt cazuri diferite. Domnul Bodea şi cum mine nu am spus exact aceleaşi lucruri. Eu sunt cel care a prevenit partidul de multă vreme, în mod constant, asupra riscurilor de a pierde în mod ruşinos şi lamentabil la Bucureşti. Este exact ce s-a întâmplat. Ce s-a întâmplat mi-a dat dreptate. Ori, ce s-a întâmplat astăzi este reacția tipică a falşilor lideri, a liderilor care nu au simțul responsabilității, care nu văd, nu înțeleg ce se întâmplă şi a căror singură reacție este să-l dea afară din partid pe cel care a avut dreptate. În mod normal, dacă oamenii ăştia erau lideri adevărați mă invitau cu covor roşu şi-mi dădeau pe mână organizația PNL Bucureşti. Sunt singurul care poate restabili partidul în Bucureşti, pentru că înțeleg bine acest oraş şi am spus exact ce trebuia să facem pentru a nu pierde Bucureştiul”, a spus Paleologu.

Deputatul liberal a adăugat că „Bucureştiul putea să nu fie pierdut” de PNL la alegerile locale din 5 iunie şi a acuzat conducerea PNL că a dat Capitala PSD şi a Gabrielei Firea.

Citeşte şi: Alina Gorghiu: PNL a votat pentru excluderea din partid a lui Paleologu şi Bodea

”Ei sunt cei care au dat Bucureştiul pe mâna PSD-ului — Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Buşoi şi în mod special Cezar Preda, care prin tonul pe care l-a dat campaniei lui Cătălin Predoiu a făcut un imens rău partidului discreditându-l total pentru lunile care urmează”, a mai spus Paleologu, conform Agerpres.

El a adăugat, cu titlu de „profeție”, că sub actuala conducere „PNL Bucureşti va ajunge sub 8%”. „Ori, eu eram singurul care putea restabili situația. şi-au tăiat craca de sub picioare în mod iremediabil”, a completat Paleologu.

Liberalul a evitat să spună dacă va contesta decizia luată de BPN, dar a precizat că se va consulta cu avocați în cursul serii. ”Evident că e o decizie abuzivă. E aberant să dai afară pe cineva, nu numai pentru o opinie, ci, în plus, pentru o opinie corectă, care a fost validată de ce s-a întâmplat. E un imens abuz, nu are niciun fel de bază statutară această decizie, deopotrivă idioată şi ticăloasă în ceea ce priveşte etica politică”, a reafirmat el.

Paleologu a susținut că nu ia în calcul să se îndrepte spre un alt proiect politic. ”Eu îmi văd de cursurile mele, fundația Paleologu iradiază în societate, iradiază cultură, cunoaştere. Cred că fac un lucru extrem de important pentru societatea românească cu cursurile mele. Păcat că liderii partidului nostru sunt atât de opaci la orice fel de informație de calitate, nu înțeleg ce se întâmplă în Bucureşti. Aşa cum spuneam şi săptămânile trecute, avem o conducere lamentabilă, iar decizia de astăzi este confirmarea caracterului lamentabil al acestei conduceri care ne dirijează direct spre un dezastru încă şi mai mare decât cel de la alegerile locale din Bucureşti”, a conchis Paleologu.