Prima reacţie a Ministerului Educaţiei, după episoadele violente din şcoli: Paza unităţilor de învăţământ, o prioritate

Paza unităţilor de învăţământ este o prioritate şi pentru Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), reprezentanţii acestuia "analizând şi căutând în mod constant modalităţile prin care, cu sprijinul autorităţilor publice locale, cât mai multe şcoli şi licee din România să beneficieze de servicii de pază şi protecţie", informează un comunicat al MEN.

31 mart. 2018, 13:56
Prima reacţie a Ministerului Educaţiei, după episoadele violente din şcoli: Paza unităţilor de învăţământ, o prioritate

„Având în vedere incidentul extrem de grav care s-a petrecut într-o unitate de învăţământ din judeţul Vaslui (…) dar şi alte cazuri de violenţă în şcoli, Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că tema violenţei în mediul şcolar este un subiect ce preocupă în mod constant autorităţile române, atât la nivel central, cât şi la nivel local”, arată sursa citată.

Magistraţii de la Judecătoria Vaslui au dispus, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui tânăr din comuna Oşeşti, acuzat că a intrat înarmat cu un cuţit într-o şcoală din comună, unde a ameninţat o elevă, pe mama acesteia şi pe o profesoară şi a rănit minora cu cuţitul în zona mâinilor.

Citeşte şi: Elevă de 14 ani, răpită de iubitul înarmat. Bărbatul a fost arestat preventiv

Bărbatul în vârstă de 24 de ani a avut în trecut o relaţie cu eleva, cu acordul familiei acesteia, minora locuind chiar o perioadă în casa acestuia. Între timp, părinţii fetei s-au opus relaţiei şi, la recomandarea lucrătorilor sociali, au luat fata înapoi acasă, în ciuda opoziţiei tânărului. În cursul zilei de joi, 29 martie, bărbatul a mers la şcoală după fată. Potrivit anchetatorilor, el a căutat eleva în incinta unităţii şcolare, dar nu a găsit-o, deoarece aceasta fusese ascunsă în cancelarie de un cadru didactic, a părăsit şcoala, după care a revenit.