Tony Blair, REACŢIE OFICIALĂ după ce vizita sa în România a apărut în noul dosar al lui Victor Ponta

Fostul premier Tony Blair a răspuns prin staff-ul său la solicitarea România TV cu privire la prezenţa sa în România în 2012, după ce respectiva vizită a fost amintită într-un dosar instrumentat de DNA cu privire la presupuse ilegalităţi comise de deputaţii PSD Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă.

06 sept. 2016, 16:23
Tony Blair, REACŢIE OFICIALĂ după ce vizita sa în România a apărut în noul dosar al lui Victor Ponta

„Domnul Tony Blair a fost invitat în România să susţină un discurs despre viitorul Europei la invitația Fundației Multimedia pentru Democrație locală. Onorariul plătit de către fundaţie a fost donat, în integralitate, organizaţiilor de caritate ale lui Tony Blair”, a anunţat purtătorul de cuvânt al fostului premier britanic Tony Blair.

Citeşte şi: Victor Ponta contestă măsura controlului judiciar DNA. Sebastian Ghiţă vorbeşte de implicarea lui Tony Blair

Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă au fost plasaţi sub control judiciar de DNA într-un dosar de spălare de bani, legat de o sumă de bani pe care pe atunci premierul Ponta ar fi împrumutat-o de la omul de afaceri pentru a o folosi în scopuri politice. Unul dintre lucrurile plătite din acei bani ar fi fost aducerea lui Tony Blair la Bucureşti.

Citeşte şi:  Sebastian Ghiţă: Nu am dat bani pentru a fi trecut de Victor Ponta pe un loc eligibil

Deputatul Sebastian Ghiță a negat marți că ar fi dat bani pentru vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair sau pentru ca Victor Ponta să îl treacă pe lista de candidați la alegerile parlamentare din 2012.

Citeşte şi:  Victor Ponta, acuzat că a primit 220.000 euro pentru a-l aduce pe Tony Blair în România

Procurorii DNA îl acuză pe Victor Ponta că în 2012 a beneficiat beneficiat de o sumă de bani (220.000 de euro) de la un om de afaceri (Sebastian Ghiţă) pentru a-l pune pe un loc eligibil pe listele electorale. Cu aceşti bani ar fi fost organizată vizita în România a unui important lider politic din străinătate (Tony Blair). Ulterior, Sebastian Ghiţă a fost pus pe listele electorale PSD şi a fost ales deputat de Prahova