Prima reacție a unui criminalist după atacul sângeros din Grădina Botanică din Craiova: „A plecat de acasă hotărât să comită o faptă gravă”

Ce spune un criminalist despre gestul criminal al elevului care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova.

29 iun. 2023, 22:51
Prima reacție a unui criminalist după atacul sângeros din Grădina Botanică din Craiova: „A plecat de acasă hotărât să comită o faptă gravă”
Ce spune un criminalist despre crima din Craiova

Noi detalii în cazul adolescentului de 17 ani, din Craiova, care a înjunghiat mortal o elevă în vârstă de 15 ani și a rănit grav un tânăr de 19 ani, iubitul fetei. Ce spune un criminalist despre fapta elevului ucigaș, fiul unui om al legii.

Citește și: Emanuel, tânărul înjunghiat în Grădina Botanică din Craiova, s-a trezit din comă. Cere să o vadă pe Melis, despre care nu știe că a murit

Specialiștii susțin că tânărul ar fi premeditat atacul din Grădina Botanică. Dan Antonescu, expert criminolog, spune că elevul, care învață la Liceul Militar din Craiova, a planificat în detaliu totul. Acesta mai spune că adolescentul a intrat în conflict cu cei doi tineri, din două motive: din gelozie, pentru că fata ucisă ar fi fost, cel mai probabil, fosta lui iubită, iar al doilea ar putea fi victima de conjunctură. Alex ar fi plecat de acasă cu gândul de a lua viața cuiva, în rucsacul lui fiind descoperite un cuțit mare, mănuși și o cagulă.

„S-a enervat însă după un schimb de replici, și-a pus o mască și a scos din rucsac un cuțit de vânătoare cu care i-a atacat. Apoi a plecat liniștit și a trecut pe lângă polițiști. Dacă reușim să aflăm de ce a fost comisă această faptă, trebuie să luăm în calcul cel puțin cele două variante.

Fie e vorba de gelozie, adică cei doi, fata și autorul au avut o relație și el nu a fost de acord cu despărțirea, am avut nenumărate cazuri din acestea.Varianta a doua, poate fi, victima de conjunctură.

Copilul acesta a plecat de acasă hotărât să comită o faptă gravă, de aceea a luat un cuțit foarte mare, este ceva mare și pentru un om matur și-a luat și mânuși și cagulă”, a declarat Dan Antonescu la Antena 3 CNN.

Citește și: Olguța Vasilescu aruncă bomba în cazul fetei ucise la Grădina Botanică:”Criminalul nu e craiovean. Craiova e mai sigură decât Timișoara, unde ucigașul nu a fost prins”

Criminalul a primit mandat de arestare pentru 30 de zile și spune că nu le cunoaște pe victime. Acesta ar fi intrat în conflict cu ele după ce l-ar fi privit lung, iar mai apoi i-a înjunghiat, lăsându-i într-o baltă de sânge, continându-și drumul ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Fata, pe nume Melis, a murit la fața locului, iar iubitul ei se aflăîn stare gravă la spital.