Prima sportivă din România care RECUNOAŞTE: Da, sunt LESBIANĂ

Handbalista Mayssa Pessoa are 29 de ani şi s-a transferat la CSM Bucureşti de la Dinamo Volgograd. Campioană mondială cu Brazilia, portăriţa este prima sportivă ce evoluează în România care a recunoscut deschis că este lesbiană.

09 sept. 2014, 08:01

Mayssa Pessoa (1,80 m, 66 kg) este una dintre achiziţiile de marcă ale echipei de handbal CSM Bucureşti. Portăriţa, în al cărei palmares figurează un titlu mondial cu Brazilia, în 2013, dar şi medalia de aur la Jocurile PanAmericane şi Jocurile Mondiale, are o viaţă personală care a atras în mod deosebit atenţia.

Mayssa este lesbiană, iar până să recunoască public acest lucru a trăit momente de chin sufletesc. „Îmi închipuiam că nu voi fi acceptată aşa cum sunt! Dar, la un moment dat, n-am mai putut: «Îmi plac fetele, asta e acum!». Aveam o relaţie cu o fată, iar clubul meu a aflat, nu mai am nici o teamă!„, spunea la un moment dat Mayssa, care pe vremea aceea evolua în Franţa.

Citeşte şi Martina Navratilova şi-a cerut iubita de soţie, la US Open FOTO

După o noapte întreagă de nesomn, mi-am spus că nu mai sunt un copil, să mă feresc ca şi cum aş fi făcut o boacănă. A doua zi, am vorbit cu coechipierele şi le-am spus. «Dar de ce ai ascuns asta?! E în regulă!», mi-au replicat. M-am simţit bine, m-am simţit eliberată!”. Sunt multe cazuri de lesbiene şi bisexuale. De exemplu, Alexandra Lacrabère, care este în naţionala Franţei, cu care am jucat la Brest. Ea nu s-a ascuns, toată lumea ştia!„, a mărturisit Mayssa.

Vezi şi Miss Spania a dezvăluit că este lesbiană. Fotografii incendiare

Despre acomodarea sa în Bucureşti şi părerea pe care şi-a făcut-o despre ţara noastră a vorbit Mayssa într-un interviu pentru Libertatea. „Mă simt mai bine aici decât în Rusia! Iar centrul oraşului arată foarte bine. E mai frumos decât credeam. Nu mă deranjează nici traficul, nu e nici pe departe precum la Paris sau la Sao Paulo. Ca sportiv ajuns într-o ţară străină, te concentrezi pe ceea ce ai de făcut în activitatea ta. Dar după antrenamente, mai merg în Centrul Vechi, la un ceai sau la o ciocolată caldă. Petrec destul timp şi la shopping. Iar ca să mă relaxez, ascult muzică: pop, rock…„, a declarat brazilianca.

Citeşte şi O cunoscută actriţă s-a săturat să îşi ascundă orientarea sexuală: SUNT LESBIANĂ