Prima ţară NATO care oferă asistenţă militară Ucrainei. Biden a vorbit cu Zelenski şi a promis suplimentarea ajutoarelor

Preşedintele SUA Joe Biden a avut vineri o discuţie cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, ocazie cu care liderul american a promis că va trimite ajutoare suplimentare Ucrainei.

25 feb. 2022, 22:53
Prima ţară NATO care oferă asistenţă militară Ucrainei. Biden a vorbit cu Zelenski şi a promis suplimentarea ajutoarelor

Pe lângă ajutoarele din partea SUA, Polonia a devenit tot vineri prima ţară membră NATO care acordă asistenţă militară Ucrainei, preşedintele polon Mariusz Błaszczak anunţân că un convoi cu muniţie a ajuns deja în ţara vecină.

„Întărirea sancțiunilor, asistență concretă în apărare și o coaliție împotriva războiului tocmai au fost discutate cu Biden. Mulțumită lui pentru sprijinul puternic acordat Ucrainei”, a spus Zelensky.

Conversația vine după ce Zelensky, care se află încă la Kiev, a ținut peste noapte un discurs în care a spus că Ucraina este „singura în apărarea țării noastre”.

„Cine este gata să ofere Ucrainei garanția aderării la NATO? Sincer, toată lumea se teme”, a spus Zelensky. „Astăzi am întrebat 27 de lideri europeni dacă Ucraina va fi în NATO, am întrebat direct. Toată lumea se teme, nu răspunde, dar nu ne este frică”.

„Un convoi cu muniție pe care îl donăm Ucrainei a ajuns deja la vecinii noștri. Suntem alături de ucraineni și ne arătăm solidaritatea față de agresiunea rusă”, a scris şi preşedintele Poloniei Mariusz Błaszczak, vineri, pe Facebook.

Tweet-ul nu descre nici tipul de muniție pe care Polonia a trimis-o ucrainenilor, nici cantitatea.

Citeşte şi: Mesajul dur al doctorului Mihail Pautov, de origine ruso-ucraineană: „Mi-e ruşine că mă consider rus. Ruşii au ţinut la sân şi au sprijinit un dictator dement”