Prima transmitere a noului coronavirus de om la om. O infirmieră a fost infectată

Doi membri ai personalului medical saudit au fost infectaţi cu noul coronavirus înrudit cu SRAS, contractat de la pacienţi, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

16 mai 2013, 07:27
Prima transmitere a noului coronavirus de om la om. O infirmieră a fost infectată

„Este prima dată când o infecţie cu noul coronavirus este diagnosticată la personalul medical după contactul cu pacienţii”, a dezvăluit OMS într-un comunicat, potrivit Mediafax.

De asemenea, OMS a cerut francezilor să nu supraaglomereze spitalele, în pofida prezenţei în ţară a două cazuri de persoane infectate cu coronavirus asemănător SRAS (sindromul respirator acut sever), a anunţat luni purtătorul de cuvânt al organizaţiei.

Înainte de a se prezenta la un spital, „francezii (…) trebuie să se întrebe dacă au fost expuşi la alte persoane care s-au deplasat în regiunile afectate”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al OMS, Gregory Hartl.

„Nu dorim ca sistemul de sănătate să fie supraîncărcat”, a adăugat el, subliniind că dat fiind numărul cazurilor actuale din Franţa – două – , „posibilitatea ca cineva să se îmbolnăvească este foarte scăzută”.

În total, 34 de cazuri de persoane infectate cu noul virus în lume au fost notificate OMS din septembrie 2012, iar 18 persoane au murit, potrivit ultimului bilanţ. OMS nu dispune încă de suficiente informaţii pentru a formula concluzii privind modul şi sursa transmiterii coronavirus.

OMS: Este posibil ca noul coronavirus să se transmită de la om la om