Prima zi de libertate totală pentru Liviu Dragnea. Cum a petrecut fostul șef PSD

Liviu Dragnea a petrecut prima noapte de libertate în reședința sa din zona Domenii, alături de iubita lui, Irina Tănase.

16 iul. 2021, 12:33
Prima zi de libertate totală pentru Liviu Dragnea. Cum a petrecut fostul șef PSD
Sursa foto: Mediafax

A răsărit soarele și pe strada lui Liviu Dragnea. După doi ani și două luni pe care i-a petrecut în închisoare, fostul șef PSD a fost eliberat, decizia fiind definitivă.

Liviu Dragnea a ieșit din Penitenciarul Rahova joi și s-a dus direct acasă, în reședința lui din zona Domenii. I-a avut alături pe iubita lui Irina Tănase, dar și pe Codrin Ștefănescu și Carmen Dan, cu care a stat la povești până spre miezul nopții. Și avocata lui Dragnea, Flaviei Teodosiu, a fost alături de acesta în prima lui zi de libertate.

„Momentul mult aşteptat!!! Doamne ajută!!! Liviu este acasă!! Fericire maximă!!!”, este mesajul Flaviei Teodosiu care însoţeşte poza de grup postată, joi pe o rețea socială.

În zilele următoare, fostul lider social-democrat urmează să meargă la spital pentru a fi evaluat de medici și a decide dacă are nevoie sau nu de operație. Dragnea are probleme mari la coloană, iar starea de sănătate i s-a înrăutățit și mai mult pe perioada cât a stat după gratii.

Liviu Dragnea, primele declarații la ieșirea de la Penitenciarul Rahova: „Am intrat nevinovat. Au fost ani de chinuri și suferință. Voi reintra în politică dacă am cu cine și pentru cine”

„Au fost doi ani de chinuri și  suferință. Cea mai mare parte a populației a înțeles astăzi de ce a trebuit să ajung aici. Eu, când am plecat, România era o țară prosperă, cu venituri mari, o țară în care exista speranță, exista viitor. Din păcate, astăzi este o dictatură feroce, e afectată serios libertatea de exprimare, este amanetat viitorul României cu asemenea datorii” a spus Liviu Dragnea, la ieșirea din închisoare. El a adăugat: ”Mă consider deținut politic pentru că am intrat nevinovat, mi s-a cerut insistent, în ultimele luni, la instanță, să-mi recunoscut vinovăția, ceea ce n-am acceptat, pentru că se dorea să se valideze acest dosar politic”, a dezvăluit Dragnea joi, la ieșirea din penitenciar.

Liviu Dragnea a fost aşteptat de iubita sa, Irina Tănase, dar şi de un grup de susţinători, majoritatea vârstnici, care au aplaudat la apariţia sa.

Dragnea a stat în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5, în aprilie, să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 i-a respins însă cererea de eliberare condiţionată, Dragnea a făcut contestaţie, respinsă de Tribunalul Bucureşti pe 27 mai.

În motivarea deciziei de la Tribunalul Bucureşti, se arăta că „instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

În paralel, Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care solicita strămutarea de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară a procesului privind eliberarea sa condiţionată din închisoare. El susţinea că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

Deşi decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o, iar procesul a fost mutat la Giurgiu. Judecătorii de acolo au decis pe 15 aprilie ca acesta să fie eliberat.

Citește și EXCLUSIV Carmen Dan a dezvăluit ce va face Liviu Dragnea în perioada următoare: „Am văzut acelaşi om puternic. A rămas un luptător”

 


loading...
Partenerii noștri