Prima zi de toamnă a adus ninsori la munte. Temperaturile au scăzut la -3 grade

A nins viscolit în masivul Bucegi în prima zi de toamnă. Temperaturile au scăzut la -3 grade la Vârful Omu. În următoarele zile, meteorologii anunţă vreme răcoroasă în toată ţara.

02 sept. 2021, 08:48
Prima zi de toamnă a adus ninsori la munte. Temperaturile au scăzut la -3 grade
Prima zi de toamnă a adus ninsori la munte. Temperaturile au scăzut la -3 grade

Prima zi de toamnă a adus ninsori la munte. În masivul Bucegi, la Vârful Coştila, a fulguit miercuri mai bine de un sfert de oră.

Prima zi de toamnă a adus ninsori la munte

Prima zăpadă din acest sezon a căzut deja în masivul Bucegi, la Vârful Coştila. De asemenea, la 2500 de metri altitudine a fost frig toată ziua, iar spre seară s-a lăsat şi ceaţa.

La Vârful Omu, temperaturile au scăzut miercuri până la -3 grade Celsius.

În zilele următoare, vremea va fi răcoroasă în toată ţara. În Bucureşti, termometrele nu vor indica mai mult de 25 de grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO septembrie 2021. Când se instalează toamna adevărată în România

Prognoza meteo 2 septembrie – JOI: Vremea va fi rãcoroasã, ziua în special în regiunile nordice şi centrale, iar noaptea în toate zonele. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…18 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 26…27 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 4 şi 13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua, când pe suprafeţe mici la munte şi în centru şi izolat în estul şi sud-estul ţãrii va ploua slab. Îndeosebi pe parcursul zilei vor fi intensificãri ale vântului în cea mai mare parte a teritoriului, cu viteze în general de pânã la 65…70 km/h în Moldova şi Dobrogea, dar şi în zona montanã, cu rafale ce vor depãşi pe crestele Carpaţilor Meridionali 90…100 km/h. Pe alocuri vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi rãcoroasã noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 12…13 grade, mai coborâtã în zona periurbanã, spre 10 grade.

Prognoza meteo VINERI: Vremea se va menţine rãcoroasã, mai ales dimineaţa şi noaptea, în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în a doua parte a zilei, dar numai izolat, în special în zona montanã, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse de la 3…4 grade în depresiuni, pânã la 16…17 grade pe litoral.

BUCURESTI. Vremea se va menţine rãcoroasã mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade, iar cea minimã va fi de 10…13 grade, cu cele mai scãzute valori în zona periurbanã.

Citeşte şi Alertă meteo: Ploi torenţiale şi vânt de 100 km/oră. Harta zonelor vizate

Prognoza meteo  SAMBATA: Vremea va fi în continuare rãcoroasã dimineaţa, însã apoi se vor înregistra valori termice apropiate de cele normale în prima decadã a lunii septembrie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 28 de grade, iar cele minime de duminicã dimineaţa vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade, uşor mai coborâte în depresiuni, spre 5 grade în cele din estul Transilvaniei. Cerul va avea înnorãri temporare în nord şi nord-est unde local va ploua. În rest, cerul va fi variabil, iar ploi slabe, izolate vor fi la munte şi pe litoral şi noaptea, posibil, în Oltenia. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în zona montanã şi în bazinul vestic al Mãrii Negre. Izolat în primele ore şi pe alocuri la sfârşitul intervalului, se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi rãcoroasã în orele dimineţii, apoi valorile de temperaturã, mai mari decât cele din intervalul precedent, se vor situa în jurul celor normale la început de septembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de duminicã dimineaţa în jurul a 15 grade, mai scãzutã în zona periurbanã unde vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo DUMINICA. Valorile termice vor fi în scãdere în jumãtatea de nord-est, vremea devenind rece pentru aceastã datã în Moldova, iar în celelalte zone vor fi comparabile cu ale zilei precedente, menţinându-se în jurul celor specifice datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în nordul Moldovei şi 28…29 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade, mai coborâte, în jurul a 4 grade, în depresiunile Carpaţilor Orientali. Cerul va avea înnorãri în nord-est, în centru, în zonele montane şi submontane unde va ploua local şi posibil moderat cantitativ, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi parţial noros, iar ploile se vor semnala pe spaţii mici. Vor fi şi averse, însoţite izolat de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe litoral şi în bazinul vestic al Mãrii Negre, izolat în zona montanã înaltã, iar noaptea şi în sud-vest. Pe spaţii mici se va forma ceaţã.

BUCURESTI. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, astfel cã maxima temperaturii aerului se va situa în jurul a 25 de grade, iar minima va fi de 12…14 grade. Cerul va fi parţial noros, iar spre searã vor fi condiţii de ploi slabe, trecãtoare. Vântul va sufla în general moderat.