Prima zi fără Papă. Cardinalii se pregatesc de reuniune

Cardinalii se pregătesc pentru stabilirea datei Conclavului care îl va alege pe următorul lider al Bisericii Catolice. Benedict al XVI-lea şi-a petrecut prima zi în calitate de "papă emerit" la Castelul Gandolfo, unde s-a retras, potrivit România TV.

01 mart. 2013, 13:25
Prima zi fără Papă. Cardinalii se pregatesc de reuniune

Ziua de vineri a fost prima zi fără Papă, după opt ani de zile. În timp ce Benedict al XVI-lea s-a retras la Castelul Gandolfo, cardinalii se pregătesc pentru Conclavul în care va fi ales următorul cap al Bisericii Catolice.

Citeşte şi Papa Benedict al XVI-lea a renunţat şi la pantofii roşii. Ce va purta în loc

Potrivit presei italiene, conclavul ar începe pe 11 martie, dată sugerată ieri şi de Benedict al XVI-lea, în ultima sa zi de pontificat. Data oficială a Conclavului va fi stabilită după reunirea tuturor cardinalilor eligibili.

Citeşte şi Papa Benedict al XVI-lea a părăsit Vaticanul în aplauze şi lacrimi. Demisia a intrat în vigoare

Prima întâlnire va avea loc luni şi a fost convocată de Cardinalul Decan, la câteva ore după ce Benedict al XVI-lea şi-a încheiat pontificatul. Fostul Suveran Pontif şi-a petrecut prima noapte în calitate de papă emerit la reşedinta din Castel Gandolfo. În ultimul său discurs, el le-a spus credincioşilor că acum a devenit un simplu pelerin.