Primar din Olt, mort într-un accident. Edilul și alte cinci persoane mergeau la dializă în momentul în care mașina lor a fost lovită. Șoferul vinovat era beat și drogat

Primarul comunei Grădinari, Mihai Ioana, a murit în urma unui accident rutier produs luni seara pe DN 64, între localităţile Strejeşti şi Grădinari. Alte cinci persoane au fost rănite. Victimele mergeau la dializă.
Alina Costache
26 dec. 2023, 13:22
Primar din Olt, mort într-un accident. Edilul și alte cinci persoane mergeau la dializă în momentul în care mașina lor a fost lovită. Șoferul vinovat era beat și drogat

Primarul din Grădinari, Mihai Ioana, a murit în seara de Crăciun, fiind victimă, alături de alte cinci persoane, a accidentului petrecut pe Drumul Național 64, pe raza localității Strejești.

„Deși nu există cuvinte care să îndepărteze durerea resimțită, Comuna Gradinari, judetul Olt, deplânge stingerea fulgerătoare din viață, a domnului IOANA Mihai – Primarul comunei Gradinari, judetul Olt.

Citește și: Un cunoscut bucătar român, mort în Ajun de Crăciun. A făcut infarct

Pe această cale aducem un ultim omagiu celui care a fost coleg, prieten, si inainte de toate OM, iar trecerea sa în neființă este tulburătoare și greu de suportat, reprezintă o mare pierdere pentru intreaga comunitate și lasă în inimile noastre sentimente de mare tristețe și regrete.

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate și exprimăm profunda compasiune pentru pierderea suferită.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au scris, pe pagina de Facebook a instituției, angajații primăriei.

Mihai Ioana avea 61 de ani, era membru al Partidului Social Democrat și se afla la cel de-al treilea mandat de primar. Accidentul rutier care a dus la decesul primarului din Grădinari a avut loc luni seară, în jurul orei 21:00, pe Drumul Național 64, în comuna Strejești, județul Olt.

Mihai Ioana se afla pe scaunul din dreapta-față a uneia dintre mașinile implicate în incident, un mijloc de transport destinat transportului persoanelor care sunt supuse procedurii medicale de dializă.

Cel care ar fi cauzat producerea accidentului ar fi tânărul de 32 de ani, din Slatina, care ar fi urcat la volan băut și drogat.

„Ambii conducători auto implicați în eveniment au fost testați cu aparatul etilotest, indicând o valoare negativă pentru bărbatul în vârstă de 52 de ani, respectiv o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul în vârstă de 32 de ani.

De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul din dotare, iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt.

Citește și: Alcoolemie record de Crăciun. Un șofer din Ploiești a dat etilotestul peste cap

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

O femeie şi-a pierdut viaţa şi alte trei persoane, printre care şi un minor, rănite într-un accident rutier în Tulcea

O femeie şi-a piedut viaţa marţi şi alte trei persoane, printre care şi un minor, au fost rănite într-un accident rutier petrecut în judeţul Tulcea. La locul evenimentului a fost nevoie şi de intervenţia elicopterului SMURD.

”Ajunşi la locul evenimentului, pompierii tulceni au constatat că în autoturismul implicat în accidentul rutier se afla o persoană de sex feminin încarcerată pe bancheta din spate. În scurt timp aceştia au reuşit să extragă victima însă, din păcate, fără semne vitale”, au precizat pompierii.

Celelate trei persoane au fost rănite. Este vorba de o femeie, un bărbat şi un minor. Victimele au fost preluate de echipajele medicale pentru asistenţă de specialitate.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!