Primar din Vaslui, deranjat de avioanele militare care efectuează exerciții militare în zonă: „Au risipit norii de ploaie. Nesimțirea n-are limite”

Primarul comunei Ștefan cel Mare din județul Vaslui, este supărat pe mai multe avioane militare care efectuează exerciții militare în zonă. Motivul este absolut hilar, acestea alungă norii de ploaie.

12 aug. 2022, 14:04
Primar din Vaslui, deranjat de avioanele militare care efectuează exerciții militare în zonă: „Au risipit norii de ploaie. Nesimțirea n-are limite”

Mihai Moraru, primarul comunei Ștefan cel Mare, este deranjat de avioanele militare care survolează spațiul aerian din județ, asta pentru că alungă norii de ploaie, consumă combustibil degeaba și îi sperie pe localnici.

Primarul pare să ingore faptul că județul său se află relativ aproape de Ucraina, acolo unde de câteva luni bune se desfășoară un război sângeros, iar în România sunt concentrate trupe NATO, inclusiv forțe aeriene.

Citește și Cum a reuşit o bunicuţă de 82 de ani din Vaslui să alunge un hoţ din gospodărie  

Mihai Moraru a declarat, pentru G4Media.ro, că de trei zile mai multe avioane de luptă vin doar deasupra comunei sale și se învârt ”mai ceva ca la Ziua Aviației”.

„E rușinos din partea lor, la vremurile astea cât de grele sunt, tot se plânge statul român că nu are bani de multe alte cheltuieli, să apară pe raza comunei noastre, de trei zile, în fiecare după-amiază, câte trei-patru avioane care se învârt deasupra comunei noastre. Urât. Adică sfidează buzunarul românilor, nu numai a locuitorilor din comună. Nu vă spun cât de mult stau cu grijă oamenii, cel puțin cei mai în vârstă. Nu vedem noi că s-ar întâmpla deasupra comunei noastre niște antrenamente, atâta timp cât fac niște piruete ăia cu avioanele de se învârt în zbor. În afară de asta, aseară, în jur de ora 19:00, era gata, gata să pălească niște stâlpi de electrificare. Așa de jos ce a coborât?”, a declarat Mihai Moraru.

Întrebat care crede că este explicația, primarul a răspuns foarte supărat că este vorba de ” nesimțire”.

„Explicația este nesimțirea, atât. Punct. Să cheltuiască. Întrebarea mea este de unde sunt avioanele? E clar că sunt avioane de luptă. Ca să plece dintr-o bază, cea mai aproape la noi e la Bacău, la 100 de kilometri, și să vină la Ștefan cel mare în fiecare seară să se învârtă, e un consum foarte mare de combustibil”, spus Moraru.

Patru aeronave militare au risipit norii de ploaie din comuna Ștefan cel Mare, fapt ce l-a înfuriat peste măsură pe primar.

„Alaltăieri se porniseră niște nori și spre comuna noastră, s-au învârtit juma de oră patru aeronave încât i-au răspândit imediat. Întrebarea mea este: nesimțirea nu are limită? Acest comandant care își trimite acele avioane până la Ștefan cel Mare? Ce, avem noi ceva de ascuns aici? Avem o zonă de inspecție a lor și nu știm noi? Survolează doar deasupra comunei și doar în același loc”,a spus primarul PSD.

Primarul comunei vasluiene a cerut explicații Ministerului Apărării pentru avioanele care îi sperie localnicii, însă nu a primit nici un răspuns oficial.

„Am cerut la biroul de presă al MApN să-mi dea un răspuns oficial din partea ministerului, cine îi trimite aici? Am întrebat și aștept un răspuns din partea Ministerului Apărării. Eu mă gândesc că la vremurile astea, de consumă ei atât de mult combustibil, înseamnă că au rezerve foarte mari, și atunci să nu se mai plângă statul român că nu are bani de una sau de alta.
Și sunt avioane care merg pe sus și pot cădea oricând, având în vedere că ne uităm la televizor cum în alte părți s-a întâmplat lucrul ăsta. Nu e mai bine să stea acolo unde stau, că ori că stau jos la bază, ori că umblă pe sus, tot salariul acela îl iau. Dar în schimb mai fac o economie că nu mai uzează acele motoare și nu mai consumă atâta combustibil. Doar la parada lor pe mare, la Ziua Aviației, vezi așa ceva”, a conchis Mihai Moraru, primarul comunei Ștefan cel Mare.

Citește și Pericol de explozie după ce muncitorii au spart o conductă de gaze la Vaslui