Primar înjunghiat în Germania, din cauza atitudinii pro migraţie. Atacul a fost motivat politic

Primarul orăşelului Altena, din landul german Renania de Nord-Westfalia, cunoscut pentru politicile liberale în ceea ce priveşte migraţia, a fost rănit uşor după ce a fost înjunghiat în gât cu un cuţi de 30 cm, existând indicii că ar fi fost vorba de un atac motivat politic.

28 nov. 2017, 09:38
Primar înjunghiat în Germania, din cauza atitudinii pro migraţie. Atacul a fost motivat politic

Un martor al incidentului a declarat televiziunii că un individ, probabil sub influenţa alcoolului, l-a înjunghiat în gât pe primar, strigând mesaje critice la adresa politicilor privind acordarea azilului. „Autorităţile de securitate cred că a existat un motiv politic în acest atac„, a declarat Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia. Atacul a avut loc local unde se vinde kebap.

Primarul Andreas Hollstein, membru al formaţiunii cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin Democrată (CDU), a fost înjunghiat luni seara în incinta unui restaurant fast-food cu specific oriental.

Hollstein a fost transportat de urgenţă la spital. Leziunile la nivelul gâtului s-au dovedit a fi minore, aşa că a fost externat la scurt timp. „Sunt fericit că sunt încă în viaţă„, a declarat primarul pentru site-ul de ştiri Lokalstimme. Există informaţii că în urma incidentului ar mai fi fost rănit şi un bărbat care a sărit în ajutorul lui Hollstein.