Primăria a început să emită permise de cerşetorie. Cât costă şi cât sunt valabile

Fenomenul cerșetoriei este unul care a ajuns la cote foarte mari, în ultimii ani, pe fondul problemelor economice care au debutat la începutul crizei economice din 2008.

06 aug. 2019, 05:40
Primăria a început să emită permise de cerşetorie. Cât costă şi cât sunt valabile

Cele mai mai afectate de acest fenomen sunt orașele mari mai mai ales cele din statele din occident. Migrația și emigrația a îngroșat consistent nuprrul cerșetorilor de pe străzile capitalelor și orașelor mari din Europa.

Amendare acestora nu rezolvă nimic, astfel că într-un oraș din Suedia autoritățile locale au decis că le acorde cerșetorilor permise pentru această activitate. Primăria din orașul Eskilstuna a decis să elibereze pentru cerșetori permise care costă 23 de euro cu o valabilitate de 3 luni. Cei care vor practica cerșetoria fără acest permis vor fi amendați cu 373 de euro, scrie dcbusiness.ro.

Un consilier local al municipiului Eskilstuna, Jimmy Jansson, declara pentru presa locala ca guvernul intentioneaza sa „birocratizeze” cersetoria, astfel incat sa fie dificil sa mai obtii bani prin aceasta metoda. „Vom vedea ce se va intampla de acum incolo. Imi doresc ca politia sa aplice noua regula, astfel incat toti cersetorii sa aiba un astfel de permis si sa fie obligati sa il reinnoiasca”, a mai declarat Jansson.