Primăria Bucureşti vrea să modernizeze circa 600 de cabinete şcolare, medicale şi stomatologice

Primăria Capitalei vrea să doteze şi să modernizeze cele aproape 600 de cabinete şcolare, medicale şi stomatologice, care au dotări foarte vechi şi insuficiente. Decizia va fi luată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în şedinţa de joi.

24 aug. 2016, 09:35
Primăria Bucureşti vrea să modernizeze circa 600 de cabinete şcolare, medicale şi stomatologice

Consiliul General al Municipiului Bucureşti va trebui să decidă, joi, dacă aprobă începerea unui program prin care să fie dotate, igienizate şi modernizate 450 de cabinete de asistenţă medicală şcolară şi 143 de medicină dentară, potrivit news.ro.

Pentru începerea acestui program, Primăria Capitalei a pregătit proiectul de Hotărâre „Demararea programului pentru dotarea cabinetelor de asistenţă medicală şcolară şi de medicină dentară din unităţile de învăţământ public preşcolar, şcolar şi universitar” din municipiul Bucureşti. În expunerea de motive care însoţeşte documentul se arăta că acestre cabinete medicale, care funcţionează pe lângă unităţile de învăţământ public, dispun în prezent de dotări şi intrumentar foarte vechi şi insuficient pentru a asigura asistenţă medicală de calitate.

Documentul supus atenţiei CGMB prevede că 143 de cabinete de asistenţă medicală şcolară dentară vor fi dotate cu unituri, instrumentar şi aparate de sterilizare, aparate de aer condiţionat, laptopuri şi imprimante, iar 450 de cabinete de asistenţă medicală şcolară vor primi mobilier, aer condiţionat, laptop-uri, imprimante şi aparate de urgenţă care să respecte normele legale în vigoare.

În expunerea de motive se mai precizează că se impun şi lucrări de reamenajare şi igienizare a acestor cabinete.


loading...