Primăria Bucureştiului vrea să construiască un Aquadom în Parcul Tineretului

Primăria Capitalei are în plan construirea unui acvariu uriaş pentru observarea vieţii marine şi un centru de cercetare în Parcul Văcăreşti.

03 apr. 2015, 12:49
Primăria Bucureştiului vrea să construiască un Aquadom în Parcul Tineretului

Aquadomul va fi semi-îngropat în Parcul Tineretului, în locul în care ar fi trebuit să fie construită prima salaă poliventă. Investiţia a fost inclusă în proiectul de buget al Primăriei Capitalei pentru acest an.

Primăria Capitalei vrea să construiască un Complex Muzeal al Biodiversității Acvatice în Parcul Tineretului. Aquadom-ul, după cum a fost denumit proiectul, va avea acvariu uriaș cu tuneluri pentru observarea vieții subacvatice, dar și spații pentru cursuri și ateliere.

„Am renunțat la Parcul Văcărești din cauza situației juridice incerte a locației. Până la urmă va fi construit în Parcul Tineretului acolo unde trebuia să fie prima sală polivalentă. Acvariul va fi semi-îngropat, deci nu va afecta spațiul verde din parc”, a declarat pentru B365.ro, Bogdan Hreapcă, director general al Direcției de Investiției din cadrul Primăriei Capitalei.

Aquadom-ul va cuprinde un acvariu uriaş şi tuneluri pentru observare vieţii subacvatice, habitate recreate pentru mamifere din zona artică.