Primăria Buzău a pus sigiliu pe sediul PC, filiala nemaiplătind chiria de peste cinci ani

Reprezentanţii Primăriei Buzău au pus sigiliu pe sediul filialei judeţene a PC, aflat la parterul unui bloc, din cauza unor datorii vechi de peste cinci ani la plata chiriei.

15 ian. 2014, 10:35
Primăria Buzău a pus sigiliu pe sediul PC, filiala nemaiplătind chiria de peste cinci ani

Potrivit şefului Serviciului Administrarea Fondului Locativ din Primăria Buzău, Emil Şerban, sigiliul pe sediul organizaţiei judeţene a PC, aflat la parterul unui bloc, a fost pus din cauza unor restanţe istorice pe care filiala le-a acumulat la plata chiriei, spaţiul fiind pus la dispoziţie de către municipalitate, în baza unui contract de închiriere, informează Mediafax.

Datoriile se ridică la 19.000 de lei, din care 5.000 de lei reprezintă chiria, iar restul penalităţi şi cheltuieli de judecată, şi datează din anul 2008.

„Am procedat la sigilarea sediului formaţiunii politice respective, pentru care nu s-a mai încasat chiria de mai bine de cinci ani. Dacă nici după această sigilare a sediului nu se vor încasa restanţele la chirie, conform legii, spaţiul pus la dispoziţie de Primăria Buzău urmează a fi evacuat şi pus la dispoziţia altui solicitant”, a declarat Emil Şerban.

Potrivit lui Gheorghe Vlase, fost preşedinte al PC Buzău şi singurul consilier judeţean al partidului, măsura a fost luată pentru că noua echipă de conducere a organizaţiei nu s-a preocupat să respecte graficul de eşalonare în baza căruia ar fi trebuit să se achite restanţele la plata chiriei.

Conform sursei citate, acest grafic a fost realizat în primăvara lui 2012, în momentul în care Vlase preluase conducerea filialei.

„S-a ajuns la această situaţie jenantă din cauza unei datorii mai vechi care nu s-a plătit, e hotărâre judecătorească. Când am devenit preşedinte, am făcut un act adiţional ca să plătim datoria istorică, ce data din 2008. Eu am plătit la Primărie ca să ne rămână sediul, dar din martie 2013, de când am fost schimbat, ei nu au mai plătit, nu i-a mai interesat, nu au ştiut să gestioneze cum trebuie treaba şi s-a ajuns aici, s-a făcut executarea. E o neglijenţă mare din partea lor că nu au dat atenţie acelui act ca sa plătească eşalonat diferenţa de bani. Eu, când am preluat organizaţia, am găsit o datorie de 200 de milioane de lei vechi, 60 de milioane la RAM, 20 de milioane la presă, nu ştiu câte milioane la Electrica, am făcut acel act adiţional să plătim, pe care ei nu l-au respectat. O să merg să văd ce pot face pentru că sunt singurul consilier, o sa merg la Spaţiul Locativ să văd cum să facem un nou act, o nouă eşalonare ca să intrăm din nou în sediu”, a declarat, miercuri, Gheorghe Vlase.

Sigiliul pe uşa PC Buzău a fost pus cu câteva ore înainte ca în spaţiul respectiv să se desfăşoare un simpozion dedicat împlinirii a 164 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Acţiunea culturală fusese anunţată marţi, printr-un comunicat de presă, de către Organizaţia de Femei a PC.