Primăria Capitalei a lansat pentru prima dată obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti

Municipiul Bucureşti a lansat obligaţiuni de 2,2 miliarde de lei, la o dobândă medie de 3,98% la Bursa de Valori Bucureşti. Potrivit primarului general Sorin Oprescu este cea mai bună dobândă obţinută de o municipalitate din România, bugetul Primăriei economisind astfel aproximativ patru milioane de lei anual.

05 mai 2015, 09:16
Primăria Capitalei a lansat pentru prima dată obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti

„Este o zi de exceptie pentru Bucuresti. Orasul isi arata adevarata valoare si potentialul real. Este pentru prima data cand obligatiunile municipale sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti. Multumesc echipei si institutiilor care au facut posibil sa traim acest moment, pe care fara modestie, pot sa-l denumesc de succes. Este o satisfactie si o mandrie sa constati ca, prin aceasta emisiune, ca nivel, abordare si tinuta, Bucurestiul se alatura, fara complexe, altor capitale europene. Paris, Praga, Varsovia, de exemplu, emit obligatiuni municipale de o asemenea anvergura si tinuta„, a declarat, marţi, Sorin Oprescu la Bursa de Valori Bucureşti.

Sorin Oprescu a adăugat că municipiul Bucureşti a încheiat, marţi, plasarea şi decontarea ofertei de obligaţiuni municipale de 2,2 miliarde de lei vândute către investitori instituţionali din Romania şi alte cinci ţări, precum şi către persoane care au achiziţionat obligaţiuni în valoare de cel puţin 500.000 de lei.

A fost cea mai mare oferta de obligatiuni municipale din Romania, respectiv de 2,2 miliarde de lei. Interesul crescut al investitorilor pentru Municipiul Bucuresti, dar si modul in care a fost conceputa structura instrumentului, au atras o cerere de circa 4,2 miliarde de lei, aproape dublu fata de valoarea ofertei. Dobanda medie obtinuta de Municipalitate este de 3,98% in lei, ceea ce inseamna o economie la bugetul Primariei Capitalei de circa 4 milioane de lei anual. Ne-am atins un obiectiv strategic: am eliminat riscul valutar. Am ales sa ne imprumutam in lei. Decizie corecta si curajoasa. Astfel am protejat banii publici si pe viitor„, a mai spus edilul.