Primăria Capitalei anunţă demararea tratamentelor de combatere a ţânţarilor

Publicat: Miercuri, 29 Aprilie 2020 11:58 // Actualizat: Miercuri, 29 Aprilie 2020 11:58 // Sursa: romaniatv.net

Primăria Bucureşti anunţă că începând cu data de 5 mai vor fi demarate tratamentele de combatere a ţânţarilor din Capitală. 

"Compania Municipală Eco Igienizare va acţiona pe întreg teritoriul Municipiului Bucureşti, utilizând toate utilajele din dotare. Astfel, se va interveni în toate parcurile din Capitală, pe aliniamentele stradale, scuaruri, spaţii verzi, cimitire, unităţi militare, zone cu vegetaţie abundentă, inclusiv în spaţiile mai puţin accesibile (străduţe, spaţii verzi din zone rezidenţiale, parcuri de mici dimensiuni)", precizează sursa citată.

Vor fi folosite 12 maşini de mare capacitate (ULV) şi 6 maşini dotate cu atomizoare şi foggere.

PMB subliniază că se va interveni concomitent în toate sectoarele Capitalei, cu câte două maşini de mare capacitate- tip ULV - şi o maşină dotată cu atomizoare.

Acţiunile de combatere a ţânţarilor se vor desfăşura în intervalul orar 21.30 - 4.30 şi vor fi realizate cu informarea prealabilă a populaţiei, cu 24 de ore înainte, prin expunerea unor afişe amplasate la vedere.

Substanţa folosită este insecticidul Microsin, un produs avizat de Ministerul Sănătăţii pentru utilizarea la exterior, în zone rezidenţiale şi recreaţionale, fără efecte adverse asupra mediului înconjurător şi asupra organismului uman, menţionează PMB.

"Pentru anul 2020, în Planul Unitar de Acţiune, aprobat de Primăria Municipiului Bucureşti, sunt prevăzute 14 tratamente de combatere a ţânţarilor adulţi, care vor acoperi toate sectoarele Capitalei. Reamintim că, în scopul prevenirii înmulţirii insectelor dăunătoare, în data de 9 aprilie au fost deja demarate acţiunile de combatere a larvelor de ţânţari şi a căpuşelor, în zonele lacurilor din Capitală şi pe spaţiile verzi. Tratamentele de larvicidare şi de combatere a căpuşelor se efectuează zilnic, în intervalul orar 8.00-16.00", se arată în comunicat.

Citeşte şi Alertă medicală! Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile a ajuns la 57 de contaminări şi cinci decese

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Primăria Bucureşti ţânţari tratamente combatere tantari
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
21 Oct
noapte 5 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H