Primăria Capitalei consolidează două clădiri cu BULINĂ din centrul Bucureştiului

CGMB a votat, joi, două proiecte care vizează consolidarea a două clădiri cu bulină roşie din Capitală: restaurantul Argentin din centrul Vechi şi clădirea de pe Calea Victoriei 31, care găzduia magazinul Lâna de Aur.

26 mai 2016, 14:45
Primăria Capitalei consolidează două clădiri cu BULINĂ din centrul Bucureştiului

Clădirea din strada Blănari numărul 9 va fi consolidată cu 690.000 de euro, potrivit b365.ro. Finanţarea se va face de la bugetul local, iar lucrările ar urma să dureze doi ani de zile, conform proiectului aprobat joi.

Imobilul de pe Blănari este în pericol de prăbuşire, fiind încadrat în categoria de risc seismic de gradul I. Clădirea, care a găzduit celebrul restaurant Argentin, a fost ridicată la sfârşitul secolului XIX, în jurul anului 1870.

Clădirea din Calea Victoriei 31 va fi consolidată cu 1 milion de euro. Este vorba de clădirea care găzduia celebrul magazin de stofe Lâna de Aur, încadrată, de asemenea, în clasa I de risc seismic. Lucrările în acest caz vor dura tot doi ani de zile şi vor costa municipalitatea 5.229.627 de lei (1.176.281 euro)

Imobilul din Calea Victoriei nr. 31 a fost conceput în secolul al XIX-lea. În 1970 a fost deschis aici restaurantul Simplon şi magazinul de stofe Lâna de Aur. În prezent, la etajele 1-4 există apartamente de locuit, în timp ce parterul şi subsolul sunt evacuate şi nefuncţionale din cauza riscurilor pe care această clădire le implică.