Primăria Capitalei, obligată să plătească 76 de milioane de euro lui Costică Costanda. Gabriela Firea: "Nu avem aceşti bani"

Publicat: Miercuri, 05 Iunie 2019 16:58 // Actualizat: Miercuri, 05 Iunie 2019 17:33 // Sursa: romaniatv.net

Primăria Capitalei e obligată să-i plătească lui Costică Constanda 76 de milioane de euro, omul de afaceri dă înapoi un teren în Satul Francez, a decis instanţa supremă.

Foto: libertatea.ro

Curtea Supremă a dat marți sentința definitivă în procesul dintre Primăria Capitalei și omul de afaceri Costică Costanda, păstrând decizia Curții de Apel din 2018. Potrivit minutei de ședință, Primăria București e obligată să îi plătească lui Costanda circa 76 de milioane de euro ca urmare a anulării contractului de schimb de terenuri agreat de părţi, în anul 2008, prin care Primăria Capitalei a oferit familiei Constanda un teren în Satul Francez, pentru terenul aferent Parcului Bordei. În schimb, Primăria București va primi înapoi terenul din Satul Francez.

Procesul dintre Primărie şi familia Constanda durează de peste 11 ani şi reprezintă o afacere imobiliară extrem de controversată care datează din mandatul de primar general al lui Traian Băsescu.

Practic, instanța obligă Primăria la plata către familia Constanda a contravalorii terenului din Parcul Bordei.

"Nu avem acești bani, Primăria Capitalei are mari probleme financiare. În ultima ședință CGMG noi am luat bani să plătim facturile la gaze pentru ELCEN, după ce vom primit motivarea, probabil că avocații noștri vor intra în discuții cu domnul Constanta privind o executare amiabilă. (...) Schimburi de terenuri a fost decis pe vremea când primar general era domnul Traian Băsescu", a declarat Gabriela Firea miercuri, într-o conferinţă de presă.

Minuta ședinței de la Înalta Curte: Anulează ca netimbrat recursul declarat de reclamanţii Constanda Costică şi Constanda Maria împotriva deciziei civile nr. 832A/2018 din 11 iulie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă. Respinge recursurile declarate de pârâtul Municipiul Bucureşti prin Primarul General al Municipiului Bucureşti împotriva deciziei civile nr. 832A/2018 din 11 iulie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă şi a încheierilor din 13 iunie 2016, 25 iunie 2018, 4 iulie 2018 şi 10 decembrie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă, ca nefondate. Respinge recursul declarat de pârâtul Municipiul Bucureşti prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti împotriva deciziei civile nr. 832A/2018 din 11 iulie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă, ca nefondat. Respinge recursul declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti împotriva deciziei civile nr. 832A/2018 din 11 iulie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă, ca nefondat. Irevocabilă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Costica Costanda PMB Primăria Capitalei Satul Francez
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H