Primăria Capitalei cumpără truse de prim ajutor în caz de cutremur. Vezi cât vor costa

Publicat: Vineri, 27 Septembrie 2013 12:21 // Actualizat: Vineri, 27 Septembrie 2013 12:23 // Sursa: romaniatv.net

Primăria Capitalei a găsit soluţia pentru bucureştenii care locuiesc în sutele de clădiri cu risc seismic: îi dotează cu truse de prim-ajutor în caz de cutremur. Trusele, care conţin de la pastile de purificare a apei la batoane energizante sau fluiere, trebuie să asigure supravieţuirea unei persoane timp de trei zile în cazul unui cutremur major.

Foto: romanialibera.ro

Un cutremur puternic ar putea duce la prăbuşirea a sute de clădiri în Capitală. Tocmai de aceea, bucureştenii care locuiesc în blocuri sau vile încadrate în clasele de risc seismic trebuie să aibă în casă truse de prim ajutor pe care să le poată folosi în cazul unui asemenea dezastru.

Trusele de prim ajutor, menite să asigure supravieţuirea unei persoane timp de trei zile, în cazul unui cutremur major trebuie să conţină în primul rând un pachet electric, adică o lanternă care se poate încărca prin mişcare, un radio, care de asemenea să se poată încărca prin mişcare, un încărcător pentru telefonul mobil şi un semnalizator cu lumină verde.

Pe lângă acestea, kit-ul de supravieţuire în caz de cutremur va trebui să conţină şi un pachet alimentar cu trei doze de apă de câte 250 de mililitri de lichid, 10 pastile pentru purificare a apei şi un baton alimentar.

Trusa de prim ajutor trebuie să mai conţină o mască anti-praf, o pătură, o pelerină cu glugă, precum şi un pachet de şerveţele pentru igienă şi un fluier.

Pentru astfel de 4.000 de truse pe care vrea să le achiziţioneze, primăria Capitalei este dispusă să cheltuiască 220.000 de euro, în contextul în care cele mai recente statistici arată că în Bucureşti există 374 de clădiri cu grad I de risc seismic.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 sep 13:53
Votează email 0 email
...de euro, in contextul in care cele mai recente statistici arata ca in Bucuresti exista 374 de cladiri cu grad I de risc seismic, potrivit rtv.net. Tu esti pregatit pentru un cutremur? Vezi ce trebuie sa contina trusa de supravietuire ...
27 sep 12:30
... Primăria Capitalei a găsit soluţia pentru bucureştenii care locuiesc în...
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H