Primăria Capitalei evaluează cele 151 de proiecte depuse în campania „Propune pentru Bucureşti”

Primăria Capitalei începe luni evaluarea celor 151 de proiecte depuse în campania "Propune pentru Bucureşti", acţiune care va dura până în 3 noiembrie . Municipalitatea va investi anul viitor patru milioane de euro pentru implementarea a 20 dintre cele mai votate proiecte.
Filip Stan
09 oct. 2017, 05:06
Primăria Capitalei evaluează cele 151 de proiecte depuse în campania

Dacă până în urmă cu o săptâmână fuseseră depuse 74 de proiecte, cele mai multe la categoria amenajare/reabilitare spaţii publice, în 6 octombrie, la încheiera perioadei de înscriere în campanie numărul acestora a devenit mai mult decât dublu.

Potrivit news.ro, comisia de evaluare formată din reprezentanţi ai municipalităţii va analiza proiectele depuse în perioada 9 octombrie – 3 noiembrie 2017, între 6 şi 17 noiembrie va avea loc etapa de vot, iar n 24 noiembrie vor fi afişate rezultatele finale.

La finalul campaniei, 20 dintre cele mai votate proiecte vor fi incluse în bugetul municipalităţii pe anul 2018, bugetul maxim alocat pentru un proiect fiind de 200.000 de euro cu TVA inclus.

Printre poriectele depuse la secţiunea „Sănătate” se numără proiecte de educaţie sanitară şi pentur igienă, consultaţii medicale gratuite, eliinarea infecţiilor nosocomiale din aspitale cu ajutorul roboţilor şi acordarea de vouchere pentru RMN.

Proiectele culturale se referă la garaje culturale, amenajarea Parcului Carol ca parc muzeal, Calea Victoriei sau vizează Delta Văcăreşti.

În ceea ce priveşte reabilitarea spaţiilor publice, proiectele includ reamenajarea parcărilor, amendarea celor care ocupă trotuarele cu maşini scoase la vânzare, instalarea unor stâlpi ornamentali, amplasarea toaletelor ecologice sau înlocuirea siglei Bucureştiului la intrările în oraş cu totemuri cu litere volumetrice.

Capitolul referitor la spaţiile verzi conţine propuneri de înfiinţare a unor noi parcuri, de reamenajare a celor existente, de înfiinţare a unor locuri de joacă şi de terenuri de sport şi există incusiv proiectul „Linişte în parcuri”. care propune amplasarea unor bariere acustice în zona parcurilor.

Secţiunea Smart City include internet wireless în autobuze, monitorizarea transportului public şi platforma „baniilavedere” pentru transparenţa cheltuielilor municipalităţii.

Pentru domeniul infrastructură au fost depuse 18 proiecte din care nu lipsesc cele care îi vizează pe biciclişti, cele referitoare la instituirea unor zone pietonale, a unor piste de alergare şi proiectul intitulat „Tehnologie revoluţionară care elimină depunerea gheţii şi zăpezii pe carosabil în timpul sezonului rece”.
Proiectele destinate mobilităţii şi siguranţei circulaţiei se referă la parcări şi la administrarea acestora, semnalizarea mai eficientă a trecerilor pentru pietoni, rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

În domeniul infrastructurii sociale, cei care au depus proiecte propun instalarea de panouri solare pe acoperişurile clădirilor deţinute de primărie, „ecrane GPS în staţiile RATB”, facilităţi pentru familiile monoparentale, „Forest Fun” – tabără cu caracter permanent sau „construirea în regie proprie de locuinţe sociale utiizând o tehnologie revoluţionară americană”.

Conform proiectului de hotărâre aprobat în unanimitate în şedinţa de Consiliu General din 30 august, au putut propune proiecte în cadrul campaniei „Propune pentru Bucureşti” persoanele cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, care au cel puţin 18 ani. Fiecare cetăţean a putut formula o singură propunere de proiect.

Pentru a depune proiecte şi pentru a vota, cei interesaţi trebuie să-şi creeze un cont de utilizator în secţiunea dedicată campaniei. După afişarea proiectelor, aceştia pot vota online o singură dată proiectul care le-a plăcut.

Propunerile de proiecte trebuiau să se încadreze într-unul dintre domeniile: infrastructură, amenajare / reabilitare spaţii publice, spaţii verzi – locuri de joacă pentru copii, mobilitate şi siguranţa circulaţiei, infrastructură culturală, inrastructură socială, smart city, sănătate.

 

DailyBusiness
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
Spynews
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Bzi.ro
Ultima imagine cu Felix Baumgartner înainte de moarte. Ce a scris alături de imagine
Fanatik.ro
Animalul rar care a fost observat în mai multe locuri din România. Atacă pescărușii și are un comportament asemănător piraților
Capital.ro
Dreptul de a conduce este suspendat! Regulă nouă pentru permisul de conducere
Playtech.ro
Cine se bate pe averea de 250 de milioane de euro a lui Felix Baumgartner. Mihaela Rădulescu nu are nicio șansă
DailyBusiness
Ce avere a lăsat Felix Baumgartner. Cine sunt succesorii legali ai iubitului Mihaelei Rădulescu
Adevarul
Israelul publică noi fotografii cu liderul de facto al Hamas. Cum încearcă să se ascundă ultimul comandant de rang înalt rămas în viață
wowbiz.ro
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Spynews
Unde a fost găsită adolescenta de 14 ani, din Brăila, dispărută de aproape o săptămână. Părinții sunt încă în stare de șoc: "Are vânătăi"
Spynews
Sânziana Negru și Ștefan Floroaica și-au amenajat un colț de rai! Cum arată casa străbunicilor, după renovare | VIDEO
Evz.ro
Mulți români s-ar putea trezi fără pensii. Miniștrii Muncii și Sănătății le-au pus gând rău
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Cum arată piscina complexului italian în care s-a prăbușit Felix Baumgartner
kanald.ro
Horoscop săptămânal Thomas Rob pentru 21 - 28 iulie 2025: Se dezlănțuie haosul pentru nativi! Se vor confrunta cu certuri, secrete și despărțiri
Cancan.ro
Felix Baumgartner putea evita tragedia în care şi-a pierdut viaţa! Mihaela Rădulescu a fost avertizat[: 'Dacă el anul acesta s-ar fi închis undeva…'
Playsport.ro
Autopsia lui Felix Baumgartner a fost finalizată. Care a fost, de fapt, ce au descoperit medicii...
Capital.ro
Regulă pentru românii care stau la bloc. 3.000 de lei amendă pentru proprietarii de apartamente
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
stirilekanald.ro
VIDEO Noi detalii despre accidentul în care a murit Felix Baumgartner. Ce i-a adus, de fapt, sfârșitul
Fiica lui Sebastian Burduja a murit la 3 ani
MediaFlux
Vârsta de pensionare crește la 70 de ani! Se va aplica tuturor persoanelor născute după 31 decembrie 1970. Dezbateri privind noua lege într-o țară europeană
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hidrocentrala Răstolița renaște după trei decenii de pauză. Ministrul Energiei: „Fac tot ce ţine de mine ca să deblochez situatia”