Primăria Capitalei evaluează cele 151 de proiecte depuse în campania „Propune pentru Bucureşti”

Primăria Capitalei începe luni evaluarea celor 151 de proiecte depuse în campania "Propune pentru Bucureşti", acţiune care va dura până în 3 noiembrie . Municipalitatea va investi anul viitor patru milioane de euro pentru implementarea a 20 dintre cele mai votate proiecte.
Filip Stan
09 oct. 2017, 05:06
Primăria Capitalei evaluează cele 151 de proiecte depuse în campania

Dacă până în urmă cu o săptâmână fuseseră depuse 74 de proiecte, cele mai multe la categoria amenajare/reabilitare spaţii publice, în 6 octombrie, la încheiera perioadei de înscriere în campanie numărul acestora a devenit mai mult decât dublu.

Potrivit news.ro, comisia de evaluare formată din reprezentanţi ai municipalităţii va analiza proiectele depuse în perioada 9 octombrie – 3 noiembrie 2017, între 6 şi 17 noiembrie va avea loc etapa de vot, iar n 24 noiembrie vor fi afişate rezultatele finale.

La finalul campaniei, 20 dintre cele mai votate proiecte vor fi incluse în bugetul municipalităţii pe anul 2018, bugetul maxim alocat pentru un proiect fiind de 200.000 de euro cu TVA inclus.

Printre poriectele depuse la secţiunea „Sănătate” se numără proiecte de educaţie sanitară şi pentur igienă, consultaţii medicale gratuite, eliinarea infecţiilor nosocomiale din aspitale cu ajutorul roboţilor şi acordarea de vouchere pentru RMN.

Proiectele culturale se referă la garaje culturale, amenajarea Parcului Carol ca parc muzeal, Calea Victoriei sau vizează Delta Văcăreşti.

În ceea ce priveşte reabilitarea spaţiilor publice, proiectele includ reamenajarea parcărilor, amendarea celor care ocupă trotuarele cu maşini scoase la vânzare, instalarea unor stâlpi ornamentali, amplasarea toaletelor ecologice sau înlocuirea siglei Bucureştiului la intrările în oraş cu totemuri cu litere volumetrice.

Capitolul referitor la spaţiile verzi conţine propuneri de înfiinţare a unor noi parcuri, de reamenajare a celor existente, de înfiinţare a unor locuri de joacă şi de terenuri de sport şi există incusiv proiectul „Linişte în parcuri”. care propune amplasarea unor bariere acustice în zona parcurilor.

Secţiunea Smart City include internet wireless în autobuze, monitorizarea transportului public şi platforma „baniilavedere” pentru transparenţa cheltuielilor municipalităţii.

Pentru domeniul infrastructură au fost depuse 18 proiecte din care nu lipsesc cele care îi vizează pe biciclişti, cele referitoare la instituirea unor zone pietonale, a unor piste de alergare şi proiectul intitulat „Tehnologie revoluţionară care elimină depunerea gheţii şi zăpezii pe carosabil în timpul sezonului rece”.
Proiectele destinate mobilităţii şi siguranţei circulaţiei se referă la parcări şi la administrarea acestora, semnalizarea mai eficientă a trecerilor pentru pietoni, rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

În domeniul infrastructurii sociale, cei care au depus proiecte propun instalarea de panouri solare pe acoperişurile clădirilor deţinute de primărie, „ecrane GPS în staţiile RATB”, facilităţi pentru familiile monoparentale, „Forest Fun” – tabără cu caracter permanent sau „construirea în regie proprie de locuinţe sociale utiizând o tehnologie revoluţionară americană”.

Conform proiectului de hotărâre aprobat în unanimitate în şedinţa de Consiliu General din 30 august, au putut propune proiecte în cadrul campaniei „Propune pentru Bucureşti” persoanele cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, care au cel puţin 18 ani. Fiecare cetăţean a putut formula o singură propunere de proiect.

Pentru a depune proiecte şi pentru a vota, cei interesaţi trebuie să-şi creeze un cont de utilizator în secţiunea dedicată campaniei. După afişarea proiectelor, aceştia pot vota online o singură dată proiectul care le-a plăcut.

Propunerile de proiecte trebuiau să se încadreze într-unul dintre domeniile: infrastructură, amenajare / reabilitare spaţii publice, spaţii verzi – locuri de joacă pentru copii, mobilitate şi siguranţa circulaţiei, infrastructură culturală, inrastructură socială, smart city, sănătate.

 

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Mesajul astrelor pentru zodii, 6 iulie 2025. Vărsătorului i se îndeplinesc dorințe
Capital.ro
Ordin de la UE. Interzis pentru șoferii care au făcut școala pe automată
Playtech.ro
Schimbare importantă pentru locatarii de blocuri: Cum vor fi convocați de acum proprietarii la ședințele asociației
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Mărturia unui mercenar cubanez care a dezertat din armata rusă: „Ne loveau pentru a scoate frica din noi”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Se schimbă impozitul pe case. Cine va plăti mai mult
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
BREAKING! Ilie Bolojan taie pensiile speciale: Vor fi ATACATE! A făcut anunțul bombă în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Piedone a ajuns la Costinești și a găsit mizerie și alimente stricate. „Aici cred că e vopseaua lui Ceaușescu”
Capital.ro
Decizie pentru șoferii cărora le expiră permisul de conducere. Se acordă doi ani în plus
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
A crescut vârsta de pensionare din iulie 2025! Lovitură dură pentru seniori
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african