Primăria Capitalei începe un program de reabilitare termică a blocurilor. Care este costul asociaţiilor

Primăria Capitalei începe un program de reabilitare termică a blocurilor. Declarația a fost făcută de primarul Gabriela Firea la începutul ședinței de consiliu de miercuri, 28 martie.

28 mart. 2018, 08:46
Primăria Capitalei începe un program de reabilitare termică a blocurilor. Care este costul asociaţiilor

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat miercuri un proiect de hotărâre în baza căruia Primăria Capitalei va demara un program pentru reabilitarea termică a blocurilor.

”Voi supune votului Consiliului un program prin care și Primăria Capitalei să demareze un program municipal pentru a demara blocurile din sectoarele Capitalei”, a declarat Gabriela Firea. Municipalitatea urmează să acopere 80% din costurile reabilitării, iar cei 20% vor fi plătiți de asociații de proprietari.

Gabriela Firea a mai spus astăzi că de când a anunțat programul, deja s-au înscris mai multe asociații de proprietari. Este vorba de 200 de blocuri din sectorul 3, 152 de blocuri din sectorul 4, 200 de blocuri din sectorul 6. ”Așteptăm și de la celelalte sectoare proiete ca primăria să investească și să avem cât mai multe blocuri reabilitate”, a mai spus primarul general.

În prezent acest program este desfășurat de primăriile de sector.