Primăria Capitalei: Nu există niciun pericol de întrerupere a furnizării căldurii şi apei calde

Primăria Capitalei a precizat într-un comunicat că nu există niciun pericol de întrerupere a furnizării agentului termic în perioada următoare, iar datoriile istorice ale RADET către Elcen se vor stinge după ce aceste două societăţi vor deveni o singură persoană juridică.

25 nov. 2014, 14:53
Primăria Capitalei: Nu există niciun pericol de întrerupere a furnizării căldurii şi apei calde

Aceste precizări vin după ce reprezentanţii Sindicatului Liber Independent RADET au susţinut marţi că vor rămâne fără căldură şi apă caldă cartiere întregi din Capitală din ianuarie 2015 pentru că vor fi blocate conturile regiei.

Ca urmare a conferinţei de presă susţinută astăzi de Sindicatul Liber Independent RADET, Primăria Municipiului Bucureşti precizează că toate problemele semnalate vor putea fi soluţionate, având în vedere că în şedinţa de Guvern de mâine, 26 noiembrie, se va afla pe ordinea de zi proiectul de hotărâre al Guvernului privind transferul pachetului de acţiuni emise de Electrocentrale Bucureşti SA din proprietatea privată a statului în proprietatea privată a Capitalei. Menţionăm că odată cu crearea sistemului integrat de producţie, transport şi distribuţie la nivelul municipiului Bucureşti prin unificarea SC Electrocentrale Bucureşti SA cu RADET Bucureşti datoriile istorice ale RADET către Elcen se vor stinge prin confuziune„, relevă comunicatul primăriei.

Primăria Capitalei informează că punerea în aplicare a memorandumului privind „Realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termică prin sistem de alimentare centralizată cu energie termică integrat (SACET) în Municipiul Bucureşti şi Municipiul Constanţa”, aprobat în şedinţa Guvernului pe 27 martie 2013, creează premizele modernizării, reabilitării şi eficientizării serviciului integrat în beneficiul şi la un tarif suportabil pentru populaţia Capitalei.

Municipalitatea mai precizează că printr-o hotărâre a CGMB din 14 octombrie s-a solicitat Guvernului emiterea actului normativ cu privire la transferul societăţii Electrocentrale Bucureşti SA.

De asemenea, reaminteşte că în prezent Primăria Capitalei menţine preţul actual pentru populaţie, subvenţionând în proporţie de peste 50% costul facturilor bucureştenilor pentru energia termică.

Cartiere întregi din Capitală riscă să rămână fără apă caldă şi căldură de la 1 ianuarie 2015, deoarece RADET Bucureşti ar putea avea, de la 1 decembrie, poprire de 100% pe conturi din partea ELCEN Bucureşti şi nu va mai dispune de fonduri pentru achiziţionarea de materiale necesare pentru remedierea avariilor din teritoriu„, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Şi reprezentanţii ELCEN au menţionat într-un comunicat că nu există niciun risc ca, începând cu data de 1 decembrie 2014, furnizarea de agent termic către populaţia din Bucureşti să fie oprită sau întreruptă.

În contextul unor recente articole de presă, ELCEN ţine să precizeze că nu există niciun risc ca, începând cu data de 1 decembrie, furnizarea de agent termic către populaţia din Bucureşti să fie oprită sau întreruptă. La data de 30.10.2014, RADET Bucureşti datora ELCEN 3,2 miliarde de lei, energia termică fiind achitată cu o întârziere de aproximativ doi ani. Din această cauză, ELCEN a blocat 50% din suma existentă în conturile bancare ale RADET pentru a-şi recupera datoriile sau măcar o parte din acestea„, se arată în comunicat.