Comandament de iarnă la Bucureşti: Primăria Capitalei pregătită cu 310 utilaje şi 358 de operatori

Primăria Capitalei anunţă duminică seara că 358 de operatori şi 310 utilaje cu material antiderapant şi pentru pluguit zăpada sunt pregătiţi să intervină, dacă evoluţia fenomenelor meteorologice din această noapte o va impune, ca urmare a prognozei meteorologice, care anunţă şi alte posibile ninsori în orele următoare la Bucureşti.

29 dec. 2019, 20:22
Comandament de iarnă la Bucureşti: Primăria Capitalei pregătită cu 310 utilaje şi 358 de operatori

Totodată, sunt disponibile în total, la nivelul celor 6 sectoare, 21.667 de tone de material antiderapant, se arată într-un comunicat transmis de PMB.

În caz de ninsoare abundentă, echipele vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic RATB, cu obiective sociale şi instituţii publice, pe pante, rampe şi poduri, după care se continuă pe toate străzile din oraş.

Totodată, pentru protecţia persoanelor fără adăpost, echipele DGASMB realizează acţiuni de depistarea persoanelor fără adăpost, pe care le direcţionează către centrele sociale din Pallady şi Odessa din Calea Şerban Vodă. Echipele de intervenţie DGASMB distribuie căciuli şi mănuşi persoanelor fără adăpost care refuză cazare în centrele municipalităţii, precum şi băuturi calde (ceai şi supă).

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgenţe sociale, tel scurt 021.9524, la care bucureştenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza Municipiului Bucureşti.

De asemenea, Primăria Municipiului Bucureşti pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceştia pot semnala eventuale probleme.