Primăria Capitalei rămâne cu CHIRIE în sediul din Splaiul Independenţei

Contractul de închiriere a imobilului din Splaiul Independenţei în care îşi desfăşoară activitatea Primăria Capitalei a fost prelungit până la 1 octombrie 2014, după ce consilierii municipali au adoptat în şedinţa de joi un proiect de hotărâre în acest sens.

30 ian. 2014, 16:47
Primăria Capitalei rămâne cu CHIRIE în sediul din Splaiul Independenţei

„Dorim să păstrăm serviciile aici (în Splaiul Independenţei – n.r.) şi să le adunăm din teritoriu, iar imobilul din bulevardul Regina Elisabeta să reprezinte ceea ce trebuia să reprezinte, un monument istoric care poate fi vizitat. Am să fac câte o statuie, busturi din bronz, foştilor primari ai Bucureştiului de la Pache Protopopescu încoace. (…) Consiliul General şi primarul şi parte de funcţiile executive imediat – Operaţiuni, Protocol şi aşa mai departe – vor fi acolo. Important e că imobilul va putea fi folosit şi pentru săli închiriate în care să se ţină evenimente ştiinţifice, culturale”, a anunţat Sorin Oprescu la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

În ceea ce priveşte închirierea sediului din Splaiul Independenţei, el a precizat că în contract scrie că sumele plătite drept chirie se deduc din preţul clădirii şi că încep negocierile pentru cumpărare.

„Nu se finalizează, acţionăm în justiţie conform articolului din contract. De ce nu am făcut-o până acum? Ne-am adresat Ministerului de Finanţe şi nu ne-a permis (cumpărarea imobilului din Splaiul Independenţei – n.r.) pentru ca de-abia pe 18 decembrie 2013 să apară în Monitorul Oficial legea aprobată în Parlament prin care nu se socoteşte la datorie publică, adică ce fusese în urmă cu 7 ani, pe vremea lui Videanu. Din acel moment am avut voie. Din acel moment ne-am exprimat a şasea oară opţiunea de cumpărare, dar de data aceasta spunând foarte clar că avem dreptul. O să încercăm să facem pe leasing financiar. Nu om putea pe leasing financiar, să vedem ce sume se negociază în aşa fel încât să putem achiziţiona clădirea”, a menţionat Oprescu.

Edilul Capitalei a susţinut că s-a terminat consolidarea clădirii din bulevardul Regina Elisabeta.

„Am apăsat pe pedală, s-a terminat consolidarea în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate şi începem să o amenajăm înăuntru. Aceasta înseamnă refacerea scărilor monumentale şi elementelor monumentaliste din Primăria Generală, nimic altceva, restul rămâne aşa cum a fost ea, însă într-o viaţă nouă, pentru că e refăcută complet”, a mai anunţat primarul general.

El a spus că se va adresa justiţiei cu privire la afirmaţiile „calomnioase” ale unor reprezentanţi ai PDL despre contractul de închiriere a sediului din Splaiul Independenţei.

„Văd însă că lucrurile acestea se transformă în nişte acuzaţii calomnioase. De data aceasta nu mai înghit, că am şi eu limitele mele, o să mă adresez justiţiei”, a adăugat Oprescu.

Citeşte şi Oprescu, despre cumpărarea actualului sediu al primăriei: Am făcut diligenţele necesare