Primăria Capitalei vrea să construiască o parcare pentru şoferii care intră în oraş şi recurg la transportul public

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, miercuri, documentaţia pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru o parcare de tip „Park&Ride” în zona Pantelimon din Bucureşti.

17 ian. 2018, 14:45
Primăria Capitalei vrea să construiască o parcare pentru şoferii care intră în oraş şi recurg la transportul public

Proiectul a fost aprobat cu 37 de voturi „pentru” şi 11 abţneri şi se numeşte „Nod Intermodal Cap Linie de Tramvai şi Metrou Park&Ride – Parcare Supraterană şi Terminal RATB Intersecţia Şos. Pantelimon cu Şos. Vergului Dudesti, sector 2″

„Propunem Consiliului General al Municipiului Bucureşti aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal referitor la Nodul Intermodal situat la intersecţia Şoselelor Pantelimon şi Vergului, un ansamblu care va încorpora atât staţia terminală a tramvaiului, staţia de metrou precum şi prima parcare supraterană de tip Park&Ride, care va avea o capacitate de 492 de locuri dispuse pe 3 niveluri. Acest tip de parcare, destinată atât bucureştenilor cât şi celor care tranziteaza Capitala, reprezintă o soluţie eficientă de fluidizare a traficului, prin oprirea la intrarea în Bucureşti a unui număr semnificativ de autovehicule, pasagerii acestora având la dispoziţie o alternativă viabilă, respectiv mijloace de transport public subterane şi de suprafaţă”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Citeşte şi CGMB va prelua în administrare autobaza RATB Floreasca pentru construirea unei parcări