Primăria organizează cursuri GRATUITE de baschet, scrimă sau fotbal pentru copiii din Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 organizează începând cu luna aprilie, cursuri gratuite de scrimă, baschet, snooker, tenis de câmp, fotbal sau arte marţiale, în cadrul proiectului "Liga Tinerilor Sportivi".

26 mart. 2013, 18:29
Primăria organizează cursuri GRATUITE de baschet, scrimă sau fotbal pentru copiii din Sectorul 6

Începând cu luna aprilie, copiii şi adolescenţii din Sectorul 6 sunt invitaţi să se înscrie la activităţile proiectului „Liga Tinerilor Sportivi”, care pune la dispoziţia celor interesaţi, cursuri gratuite de scrimă, baschet, snooker, tenis de câmp, fotbal sau arte marţiale.

Activităţile se vor derula în locaţii specializate, în cadrul unui program flexibil şi sub îndrumarea unor instructori calificaţi.

Proiectul vizează latura socio-comportamentală a acestui tip de activităţi, cu accent pe prevenirea abandonului şcolar, a consumului de alcool sau droguri, a comportamentelor antisociale ce pot afecta viitorul copiilor şi adolescenţilor din comunitate.

Citeşte şi Primăria Sectorului 6 caută soluţii, împreună cu părinţii, pentru abuzul în şcoli

Concomitent, programul oferă celor interesaţi ocazia de a participa la o serie de activităţi sportive, în scopul petrecerii timpului liber şi al cultivării propriilor talente, în funcţie de vârsta potenţialilor beneficiari: scrimă: 6-9 ani; baschet: 9-14 ani; snooker: 11-18 ani; tenis: 6-9 ani; fotbal: 13-18 ani; arte marţiale: 5-16 ani.

Părinţii se pot adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, la sediul din str. Drumul Sării, nr.2A – Serviciul Prevenirea separării copilului de familie – sau la adresa de email [email protected]. Pentru informaţii suplimentare pot apela numărul de telefon 021.317.63.11.

„Liga Tinerilor Sportivi” este un proiect de tradiţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. Destinat iniţial „copiilor străzii” sau celor cu devianţă comportamentală, proiectul a fost extins şi la alte categorii de beneficiari, datorită modalităţilor specifice de stimulare a comunicării şi responsabilizării pe care le implică lucrul în echipă.