Primăria Sectorului 1 anunţă că va finanţa construirea unui nou spital în Bucureşti

Primăria Sectorului 1, anunţă că va investi, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, în construirea unui spital nou în București, dotat la standarde europene. Aceasta este una dintre concluziile întâlnirii dintre primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a avut loc vineri dimineață la sediul primăriei din bulevardul Banu Manta.

12 aug. 2016, 10:22
Primăria Sectorului 1 anunţă că va finanţa construirea unui nou spital în Bucureşti

„Sectorul 1, de fapt întregul București, are nevoie de un spital nou, dotat la standarde europene și în care să lucreze medici experimentați. Mă bucur că am găsit un partener în domnul ministru Voiculescu și că, împreună, putem realiza acest proiect atât de necesar orașului. Există multe exemple de clinci de renume din Europa pe care le putem lua drept model”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Conform sursei citate, în perioada imediat următoare, o echipă mixtă formată din specialiști ai ministerului de resort și ai administrației locale Sector 1 se vor întâlni pentru a stabili locația și a elabora proiectul de investiții pentru noul spital. Proiectul va conține date concrete referitoare la dotările necesare în materie de infrastructură, precum și costurile pe care le implică această investiție.

O a doua concluzie a întâlnirii din această dimineață a fost cea legată de redeschiderea de urgență a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Arsuri, care a fost închisă la mijlocul lunii iulie. Și în acest caz, costurile vor fi suportate integral din bugetul local al Primăriei Sectorului 1.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că o soluție pe termen mediu și lung pentru Spitalul de Arși este o nouă clădire, o altă construcție, în timp ce soluția pe termen scurt ar fi renovarea secției de Terapie Intensivă.

„Cu siguranță vom găsi cea mai bună soluție pentru Spitalul de Arși. Soluția este una pe termen scurt — și anume renovarea secției de Terapie Intensivă și renovarea trebuie făcută de data aceasta în mod judicios. Pe termen mediu și lung, cu siguranță trebuie un alt spital de arși, o altă clădire, o altă construcție”, a precizat ministrul. 


loading...