Primăria Sectorului 1 a împărţit pliante cu informaţii despre referendum în căsuţele poştale. USR o acuză de manipularea opiniei public

Primăria Sectorului 1 a împărţit pliante cu informaţii despre referendumul pentru modificarea definiţiei familiei în Constituţie în căsuţele poştale din sector, explicând ce presupune acest referendum şi modul în care se votează şi arătând că referendumul este un exerciţiu democratic şi nu trebuie monopolizat de un partid. Flyerele poartă semnătura primarului Dan Tudorache, care susţine că va vota „Da” la referendum, însă atrage atenţia că independent de voinţă sa, fiecare cetăţean trebuie să voteze aşa cum crede de cuviinţă.

05 oct. 2018, 10:10

USR Sector 1 a postat vineri pe Facebook o fotografie cu un pliant informativ despre referendum, purtând semnătura primarului Dan Tudorache. USR susţine că aceste pliante au fost împărţite de primărie în cutiile poştale ale locuitorilor din sector.

Această scrisoare a fost distribuită în această dimineaţă în căsuţele poştale din Sectorul 1. După ce PSD a îndoit toate regulile posibile, mergând până la a organiza referendumul pe durata a două zile şi eliminând toate metodele de supraveghere electronică a corectitudinii votului, iată că reprezentanţii PSD din funcţii publice fac campanie pe faţă, încercând să manipuleze opinia publică„, scrie USR Sector 1.

Flyerele, semnate de primarul Dan Tudorache şi împărţite de primărie, conţin informaţii despre referendum, ce presupune acesta şi modul în care se votează. Primarul spune că el va vota „Da” la referendum, însă le atrage atenţia cetăţenilor că indiferent cum votează el la referendum, ei trebuie să voteze cum cred de cuviinţă, doar să se prezinte la vot, pentru că acesta este un exerciţiu democratic.

Eu, cetăţeanul Tudorache, mă voi prezenta la referendum şi voi vota „DA”. Voi vota „DA” pentru că eu cred că trebuie să păstrăm şi să respectăm lucrurile bune pe care ni le-au transmis părinţii, bunicii şi străbunii noştri, după cum cred că trebuie să avem grija de copiii noştri. Printre aceste lucruri bune stă familia întemeiată pe căsnicia dintre bărbat şi femeie (…) Independent însă de opţiunea mea, vă invit să vă exprimaţi opţiunea dumneavoastră. Pe 6 sau 7 octombrie, la urne. Pentru că aşa este normal, civilizat şi democratic„, scrie în pliante.