Primăria Sibiului modernizează iluminatul public pe strada preşedintelui. Firele aeriene vor fi înlocuite cu cablaj metropolitan

Lucrărea de modernizare a iluminatului public pe străzile Bâlea și Herman Oberth din Sibiu costă 1, 1 milioane de lei, fără TVA. Aceasta face obiectul unei achiziții publice tocmai lansată și include și realizarea cablajului metropolitan pe cele două străzi.

14 oct. 2016, 06:17
Primăria Sibiului modernizează iluminatul public pe strada preşedintelui. Firele aeriene vor fi înlocuite cu cablaj metropolitan

Lansată în cursul zilei de miercuri, procedura de achiziție publică a lucrărilor de modernizare a iluminatului public și realizare a cablajului metropolitan pe cele două străzi are termen de depunere a ofertelor în ziua de 31 octombrie 2016.
Potrivit memoriului tehnic al lucrării, este nevoie de schimbarea celor 57 de lămpi existente pe cele două străzi (inclusiv a cârjelor folosite în prezent). Acestea vor fi înlocuite tot cu corpuri de iluminat care funcționează pe bază de vapori de sodiu. Stâlpii de beton existent nu vor fi înlocuiți, scrie turnulsfatului.ro. 

Având în vedere că în cadrul acestui contract este prevăzută și realizarea rețelei de cablaj metropolitan pe cele două străzi, vor trebui demontați și cei 700 de metri liniar de conductor torsadat care atârnă, în prezent, pe stâlpi.
Rețeaua de cablaj metropolitan va fi realizată sub ambele trotuare ale străzilor și va include șapte tubulaturi de dimensiuni diferite (diametru de 110, 63 și, respectiv, 40 de mm). În urma acestor lucrări trebuie refăcute și trotuarele și carosabilul străzilor subtraversate de rețeaua de cablaj metropolitan.

Termenul contractual de realizare a lucrărilor este de 90 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, iar garanția solicitată este de doi ani de la recepția lucrărilor.