Primăria Capitalei face public SALARIUL primit de Cristina Neagu la CSM Bucureşti. COMUNICAT OFICIAL PMB

Primăria Generală a Capitalei a reacţionat după ce Cătălin Tolontan a prezentat informaţia potrivit căreia Cristina Neagu are un salariu de 22.000 de euro net pe lună la CSM Bucureşti.

22 feb. 2018, 13:56
Primăria Capitalei face public SALARIUL primit de Cristina Neagu la CSM Bucureşti. COMUNICAT OFICIAL PMB

Primăria Generală a remis un comunicat de presă în care susţine că handbalista rămâne de fapt cu un salariu net de 17.366 de euro după plata taxelor şi impozitelor:

„Ne exprimăm uimirea că un sportiv de talia Cristinei Neagu, care se află în topul celor mai valoroase jucătoare de handbal din lume şi care ar putea fi desemnată pentru a patra oară jucătoarea anului de către Federaţia Europeană de Handbal, este „judecat” în funcţie de salariul pe care îl încasează şi nu în funcţie de performanţele sale, unice la nivel mondial.

Se face referire la un salariu de 22.000 de euro, însă, în realitate, Cristina Neagu primeşte un salariu din care o treime se întoarce la stat, sub formă de taxe şi impozite, rezultând suma de 17.366 de euro.

Cristina Neagu, salariu lunar de peste un miliard de lei vechi de la Primăria Capitalei. Detalii incredibile din contract

Referitor strict la salariul sportivei Cristina Neagu, va informăm că:

În urma negocierilor, salariul net acceptat de sportivă a fost de 78.150 lei pe luna şi urma să intre în vigoare începând cu data de 01 iulie 2017″.

Primăria Capitalei a mai precizat faptul că la suma respectivă au fost incluse taxele aferente unei prestaţii independente după emiterea Ordonanţei de Urgenţă 38/2017, cu privire la modificarea Legii Sportului nr. 69/2000:

„Au fost incluse şi taxele aferente unei prestaţii independente deoarece contractul iniţial prevede ca taxele rezultate din venitul obţinut de sportivă sunt suportate de către CSM Bucureşti. Valoarea lunară brută a devenit astfel 101.649 lei, suma facturată de Cristina Neagu PFI către club în intervalul iulie 2017 – decembrie 2017.

Datorită faptului că prin încasările sale jucătoarea a atins plafonul ce conduce persoana fizică independentă în postura de a factura cu TVA, valoarea totală a devenit 120.962 lei. Este venitul pe care Cristina Neagu îl încaseaza în acest moment, achitând către stat toate taxele aferente prestaţiei activităţii independente. Cu alte cuvinte, 42.812 lei se duc lunar în plata taxelor şi impozitelor, reintrând practic în circuitul banilor publici”.