Primarii mai multor capitale europene au fost păcăliţi. Au participat la videoconferințe cu un fals primar al Kievului

Primarii mai multor capitale europene au fost păcăliţi, participând la apeluri video cu un impostor care pretinde a fi omologul lor din capitala Ucrainei. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a avertizat oficialii europeni, descriind-o drept o „energie criminală”.

26 iun. 2022, 20:53
Primarii mai multor capitale europene au fost păcăliţi. Au participat la videoconferințe cu un fals primar al Kievului
Primarii mai multor capitale europene au fost păcăliţi

Primarii mai multor capitale europene au fost păcăliţi. „Vă rog să fiți atenți în viitor la cum sunt aranjate întâlnirile mele. Conversațiile oficiale vin doar prin canale oficiale”, a spus acesta pentru publicația germană Bild.

Într-o postare pe Telegram, primarul a transmis: „Inamicul nu se lasă și poartă război pe toate fronturile – în special prin dezinformare, prin discreditarea politicienilor ucraineni. Pentru a ne certa cu partenerii europani, pentru ca Ucraina să nu fie ajutată”.

Citeşte şi: Presa germană dezvăluie secretele vizitei de la Kiev. Compromisurile la care Europa îl obligă pe Zelenski

Primarii mai multor capitale europene au fost păcăliţi

Primarul Berlinului, Franziska Guffey, a declarat că a închis imediat apelul cu pretinsul edil al Kievului după ce i s-au părut suspicioase comentariile și întrebările sale.

Oficialii au mai transmis și că inițial „nu a existat nicio dovadă că acest video nu se desfășura cu o persoană reală. După toate aparențele, este deep fake”. Poliția investighează incidentul.

Primarul din Madrid, Jose Luis Martinez-Almeida, a întrerupt de asemenea o videoconferință cu o persoană care susținea că este primarul Kievului și a depus o plângere la poliție.

Iar primarul din Viena, Michael Ludwig, nu a închis apelul cu impostorul deoarece nu i s-a părut nimic suspicios.