Primarii Sorin Oprescu şi Neculai Onţanu, nevinovaţi în cazul morţii lui Ionuţ Anghel

Procurorii au decis că cei doi primari nu pot fi acuzaţi de ucidere din culpă, chiar dacă băieţelul de 4 ani a fost sfâşiat de mai mulţi câini dintr-un parc din Capitală, transmite România TV.

09 mai 2014, 13:52
Primarii Sorin Oprescu şi Neculai Onţanu, nevinovaţi în cazul morţii lui Ionuţ Anghel

Primarul general Sorin Oprescu şi primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, au fost scoşi de sub urmărire penală în dosarul în care erau suspectaţi de uciderea din culpă a lui Ionuţ Anghel, copilul sfâşiat de câini în parcul Tei de către procurorul Romulus Varga. De aceeaşi acuzaţie au scăpat şi membri ai conducerii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA). Totodată, Oprescu şi Onţanu au scăpat şi de acuzaţia de abuz în serviciu, în ceea ce priveşte gestionarea problemei câinilor fără stăpân în sectorul 2.

Pe de altă parte, au fost trimise în judecată pentru ucidere din culpă Administraţia Domeniului Public sector 2 şi Constantin Ciorăscu, adminstratorul complexului rezidenţial în care apropierea căruia s-a petrecut tragedia.

Potrivit anchetatorilor, Administrația Domeniului Public Sector 2 București nu a luat măsuri corespunzătoare de împrejmuire/delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat în imediata vecinătate, fapt care a permis trecerea celor doi minori într-o zonă sălbatică și a creat condițiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neîngrădit, păzit de șapte câini, al căror atac a condus la decesul unui minor.

„De asemenea, în sarcina inculpaților SC Rezidențial SRL București și Ciorăscu Constantin (în calitate de administrator al acestei societăți) s-a reținut faptul că nu au asigurat cadrul organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului A.I.C., prin menținerea integrității împrejmuirii, pentru ținerea câinilor societății exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei și prin îndeplinirea obligațiilor ce decurg din legislația referitoare la deținerea de câini, inclusiv a celor periculoși sau agresivi, împrejurări care au dus la moartea minorului A.I.C”, se arată în comunicat.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Judecătoriei Sectorului 2 București.

Alţi responsabili din ASPA şi din Primăria Generală vor fi trimişi în judecată pentru delapidare, într-o cauză disjunsă din dosarul morţii lui Ionuţ Anghel. Cei acuzaţi de delapidare fac obiectul unui nou dosar instrumentat de către DNA.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul preciza că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.