Primăriile din Bucureşti ar putea fi obligate să planteze pe spaţiile verzi doar plante perene

Publicat: Vineri, 22 Ianuarie 2016 16:39 // Actualizat: Vineri, 22 Ianuarie 2016 16:39 // Sursa: romaniatv.net

Primariile din Bucuresti ar putea fi obligate sa planteze pe domeniul public numai plante perene, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat la urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

"Pe suprafața scuarurilor, a fâșiilor plantate (aliniamente stradale) și a grădinilor/ parcurilor publice, așa cum sunt definite în Legea nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, cu modificările și completările ulterioare, se vor planta, cu preponderență, plante perene, vegetație lemnoasă compusă din arbori și arbuști, iar restul terenului va fi acoperit cu gazon sau înlocuitor de gazon", arată proiectul de hotărâre.

Potrivit acestuia, administrarea plantării și întreținerii spațiilor verzi se va realiza de administratorii acestora, conform Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

În expunerea de motive a proiectului se arată că, se impune stabilirea unor reguli/ norme de amenajare peisagistică a spațiilor verzi din București care să conducă la crearea unui unități peisagistice a orașului.

În acest sens, utilizarea cu preponderență a plantelor perene în proiectele de amenajare peisagistică a spațiilor verzi din oraș ar implica o investiție cu durata de viață mai lungă, comparativ cu proiectele de amenajare ce au în componență plante anuale și/sau bienale. În plus, amenajările spațiilor verzi existente, precum și înființarea de noi spații ar trebui să se facă în baza unor planuri/ studii prin care peisagiști profesioniști să aleagă și să dispună modul în care va arăta orașul pe termen mediu și lung.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
plante perene spaţii verzi bucureşti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 ian 02:35
Răspunde | Votează email 0 email
Imperial Studio
Iti doresti un venit ce iti poate oferi securitatea financiara la care ai visat mereu? Atunci, alege sa faci parte din echipa noastra! Te invitam sa lucrezi intr-un mediu de nivel profesionist, perfect legal, unde fiecare membru este tratat cu respect si seriozitate. http://www.imperial-studio.ro/angajari-videochat/
22 ian 18:42
...de hotarare ce va fi discutat la urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
22 ian 16:52
... Primariile din Bucuresti ar putea fi obligate sa planteze pe domeniul public numai plante perene,...
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H