Un vicepreşedinte PSD critică dur PNL-ul că nu-l apără pe Fenechiu: Ce partid de doi bani!

Într-o postare pe Facebook, vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu are cuvinte dure faţă de liderii liberali pe care îi acuză că "se pitesc" după condamnarea lui Relu Fenechiu. Primăriţa din Craiova nu-i iartă nici pe procurori cărora le impută faptul că au cerut o pedeapsă foarte mare pentru fostul ministru al Transporturilor.

12 iul. 2013, 18:32
Un vicepreşedinte PSD critică dur PNL-ul că nu-l apără pe Fenechiu: Ce partid de doi bani!

„Ce partid de doi bani! Nici preşedintele, nici măcar pupilul care îşi datorează cariera politica lui Fenechiu şi a ajuns, la rândul său, ministru cu ajutorul acestuia, „nu comentează decizia Justiţiei”. Aşa vă ia Gaia pe toţi şi voi vă pitiţi! De parcă ar fi Justiţia Divină! Cel mai bun ministru la Transporturi, de câţiva ani încoace, care a deblocat fondurile UE, a făcut să se ruşineze fetele mari din PNL!”, scrie Lia Olguţa Vasilescu.

Aceasta nu-l numeşte pe pupilul care şi-ar datora cariera politică şi postul de ministru lui Relu Fenechiu, dar sunt doi liberali ieşeni care au ajuns miniştri de când Fenechiu conduce PNL Iaşi. Este vorba de Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei în guvernul Tăriceanu, actualmente preşedinte al comisiei juridice din Senat şi Cristian Adomniţei, fost ministru al Educaţiei şi preşedinte în exerciţiu al CJ Iaşi.

În ce-i priveşte pe procurorii care s-au ocupat de dosarul lui Relu Fenechiu, Vasilescu crede că acesta trebuie să plătească acum pentru „antibăsism”. „Dementul care a omorât un bătrân fiindcă traversa prea încet pentru gustul lui, a primit 6 ani închisoare. DNA cere condamnare de 15 ani închisoare pentru Fenechiu, pentru corupţie, bănuiesc. Ca dovadă că e mai grav să fii antibăsist decât să omori oameni din senin”, susţine primăriţa din Craiova.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul prin care Relu Fenechiu este revocat din funcţia de ministru al Transporturilor. Decizia a venit la câteva ore după ce Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”.

„În temeiul prevederilor articolelor 85 alin. (2), 100 alin.(1) şi 106 din Constituţia României, precum şi al articolelor 5 şi7 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, având în vedere propunerea primului-ministru, preşedintele decretează: Se revocă din funcţie din funcţie ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu”, se arată în decretul preşedintelui.

Totodată, Traian Băsescu a semnat un alt decret prin care interimatul funcţiei de ministru al Transporturilor este preluat de către premierul Victor Ponta.

Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”. Fratele ministrului Transporturilor, Lucian Fenechiu, a primit de asemenea o condamnare de cinci ani de închisoare. Ministrul Fenechiu a fost de asemenea obligat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să plătească suma de 6 milioane de lei.

Relu Fenechiu a primit şi interdicţia de a candida pentru o funcţie publică timp de trei ani. Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut recurs cerând pedeapsa maximă, care este de 15 ani de închisoare cu executare. Decizia luată vineri nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Completul de cinci magistraţi al instanţei supreme.

ICCJ a mai decis, vineri, şi alte condamnări în dosarul „Transformatorul”. Mai exact, Înalta Curte i-a condamnat pe Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova, la 6 ani de închisoare cu executare, pe Ion Mărghidan, la 6 ani cu executare şi 5 ani interzicerea drepturilor cetăţeneşti, iar pe Petru Andronache, la 7 ani de închisoare.

După condamnarea lui Relu Fenechiu, premierul Victor Ponta a declarat că deţinătorul portofoliului Transporturilor l-a anunţat că se retrage din funcţie şi că el va asigura interimatul până la propunerea unui alt ministru de către PNL. Ulterior, Fenechiu a dezminţit că ar fi demisionat, însă el a fost revocat din funcţie de preşedintele Traian Băsescu, după ce premierul Ponta a transmis Preşedinţiei demisia lui Fenechiu şi documentul prin care el preia interimatul.

 


loading...