Primarul Bacăului a cerut judecătorilor să-l lase să-şi exercite funcţia. Stavarache e în arest la domiciliu

Romeo Stavarache, primarul suspendat în urmă cu şapte luni al municipiului Bacău, aflat în arest la domiciliu ca urmare a implicării sale într-un dosar de corupţie, le-a solicitat judecătorilor de la Curtea de Apel Bacău permisiunea de a putea exercita trei zile pe săptămână funcţia de edil, cererea fiindu-i însă respinsă, joi, într-o şedinţă, potrivit Agerpres.

29 ian. 2015, 18:47
Primarul Bacăului a cerut judecătorilor să-l lase să-şi exercite funcţia. Stavarache e în arest la domiciliu

Stavarache a menţionat în cerere faptul că, având în vedere că procurorii ar putea argumenta faptul că există riscul să ia contact în clădirea primăriei cu persoane care au calitatea de martori sau denunţători în proces, este dispus să-şi mute biroul, pe perioada detenţiei sale, în fostul sediu al Bibliotecii Judeţene, vizavi de Hotelul Decebal.

În cerere Stavarache a mai scris şi că ar dori să beneficieze de zilele de concediu neefectuat, din perioada 2013-2014, dar şi de retribuţia cuvenită.

‘Nu este niciun impediment pentru care nu poate beneficia de dreptul la muncă. Exercitarea funcţiei de primar nu i-a fost interzisă prin nicio hotărâre judecătorească şi nu există niciun risc social de a-şi desfăşura activitatea şi nici indicii că se va sustrage de la judecarea dosarului. Soţia este singura care asigură un venit, dar acesta este insuficient’, a explicat, joi, avocata Doiniţa Boana, apărătorul lui Stavarache.

Procurorul a cerut respingerea cererii, arătând că prin acest demers nu se încearcă decât revocarea ordinului prefectului de suspendare a mandatului de primar. Procurorul de şedinţă a afirmat şi că nu înţelege „cum domnul Stavarache ar putea fi primar trei zile pe săptămână, câteva ore pe zi”, el adăugând şi că „denunţătorii în această cauză au, în continuare, contracte cu primăria şi vor dori să participe la licitaţii organizate de această instiuţie”, fapt pentru care calitatea de primar obiectiv a lui Stavarache nu se susţine.

Instanţa a respins cererea primarului suspendat, dar Stavarache a făcut contestaţie.