Primarul Braşovului George Scripcaru: Eu, personal, nu l-am văzut pe Mihai David în 23 ianuarie

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a declarat vineri, în fața unei instanțe a Curții de Apel, că nu a încălcat interdicțiile impuse prin măsura controlului judiciar, menționând că "nu l-a văzut" pe Mihai David în data de 23 ianuarie.

19 feb. 2016, 12:14
Primarul Braşovului George Scripcaru: Eu, personal, nu l-am văzut pe Mihai David în 23 ianuarie

Întrebat dacă a încercat să comunice indirect cu Mihai David, inculpat în același dosar, Scripcaru a afirmat că a fost sunat de un prieten din București, care i-a solicitat o întâlnire, fapt care s-a întâmplat în ziua de 23 ianuarie 2016, la Poiana Brașov.

Eu, personal, nici nu l-am văzut pe David Mihai Ciprian. Când am aflat că este acolo, am și plecat. Nu a fost nicio întâlnire intermediată de anumite persoane„, a susținut George Scripcaru.

La Curtea de Apel au fost prezenți vineri pentru verificarea respectării măsurilor preventive George Scripcaru, Liliana Horga și Claudia Niculina Radu, angajate ale primăriei precum și Mihai David și Călin Silviu Pop.

Cu acest prilej, Scripcaru a anunțat că cele două angajate ale primăriei, respectiv Liliana Horga și Claudia Niculina Radu, vor fi suspendate din funcțiile pe care le-au deținut până acum la Direcția Tehnică și respectiv la Serviciul Contabilitate, urmând să ocupe locuri de muncă în alte compartimente ale Primăriei.

CITEŞTE ŞI Rareş Bogdan, audiat în dosarul baronului penal de la PNL. Prezentatorul, întâlnire secretă cu Scripcaru

George Scripcaru și Mihai David au încercat să comunice indirect, prin intermediul unor persoane, deși au interdicția de a discuta între ei, stabilită prin măsura controlului judiciar, potrivit informațiilor din rechizitoriul prin care primarul Brașovului și fostul director general al Hidroelectrica au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție.

Cei doi au încercat să discute în contextul în care Mihai David ar intenționa să impună un candidat la funcția de primar al municipiului Brașov în locul lui Scripcaru, pentru a-și proteja în continuare interesele, conform aceleiași surse.

Inculpații Scripcaru George și David Mihai Ciprian, având interdicție de a lua legătura unul cu celălalt, în data de 23.01.2016 au încercat să comunice indirect prin intermediul martorilor D.L. și B.R. asupra unor chestiuni politice, urmărind însă un interes economic direct, legat de ancheta penala din acest dosar, respectiv protejarea intereselor BEPCO SRL, și după alegerile locale din acest an, inculpatul David Mihai Ciprian urmărind să își impună un candidat pentru postul de primar în locul inculpatului Scripcaru George„, se arată în rechizitoriu.

Potrivit procurorilor, acțiunile lui Mihai David reprezintă „o dovadă în plus ca inculpatul urmărește să își păstreze în continuare influența asupra funcționarilor din cadrul primăriei, influența reală la acest moment, care poate afecta aflarea adevărului în prezentul dosar”.

În acest context, dar având în vedere și faptul că David mai este cercetat și pentru alte fapte, DNA a solicitat instanței luarea măsurii controlului judiciar față de el, pentru a preîntâmpina stabilirea unor înțelegeri frauduloase între inculpați, sau între aceștia și martori.

George Scripcaru este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul, un folos necuvenit, în formă continuată și instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar David, de instigare la abuz în serviciu.