Primarul Capitalei vrea ca AMENZILE pentru firmele de deszăpezire să fie majorate prin lege

Primarul general al Capitalei, Răzvan Sava, le-a solicitat primarilor de sector să analizeze încă o dată contractele de deszăpezire pe care le au din punct de vedere al eficienței, al numărului de oameni și utilaje. Sava a semnalat că operatorii de deszăpezire au fost sancționați, dar amenda maximă care se poate da este de doar 5.000 de lei şi și-a exprimat speranța că va fi creată prin lege posibilitatea să se aplice amenzi mai mari.

08 ian. 2016, 11:47
Primarul Capitalei vrea ca AMENZILE pentru firmele de deszăpezire să fie majorate prin lege

„Am analizat cum a decurs deszăpezirea. S-a constat că utilajele sunt puține, numărul de operatori manuali este mic. Le-am transmis că trebuie să analizeze încă o dată contractele de deszăpezire pe care le au din punct de vedere al eficienței, numărului de oameni și utilaje.

Le-am dat o analiză făcută de Direcția Control cu străzile care nu au fost deszăpezite corespunzător, trotuare, artere principale și secundare. Le-am sugerat, lucru pe care și eu o să îl fac pentru sectorul 5, unde Primăria Capitalei are contract cu Romprest. O să fiu foarte atent la decontarea facturilor, pentru că nu suntem mulțumiți de modul cum a decurs operațiunea de deszăpezire în sectorul 5″, a spus Răzvan Sava, după o întrevedere avută vineri cu primarii de sector, screi Agerpres.

Edilul a semnalat că operatorii de deszăpezire au fost sancționați, dar că, din păcate, amenda maximă care se poate da este de 5.000 de lei. El și-a exprimat speranța că va fi creată prin lege posibilitatea să se aplice amenzi mai mari.

„La solicitarea primarilor de sector ei vor fi convocați la fiecare comandament care se va ține pe perioada iernii. De asemenea, vor avea stații de emisie-recepție cu care putem comunica și rezolva problemele într-un timp cât se poate de scurt”, a adăugat Răzvan Sava.