Primarul comunei Bulz: Zona afectată arată dezastruos. Toţi turiştii surprinşi de furtuna violentă au plecat spre casele lor VIDEO

Toţi turiştii surprinşi de furtună în campingul din Bulz au plecat spre casele lor. Planul roşu de intervenţie în judeţul Bihor a fost dezactivat, iar autorităţile au încetat căutările în campingul din Bulz. Bilanţul incidentului arată că sunt 17 victime - un mort şi 16 răniţi, între care trei în stare gravă, dar există şi persoane care au plecat cu autoturismele personale către unităţi medicale.

24 iul. 2017, 06:06
Primarul comunei Bulz: Zona afectată arată dezastruos. Toţi turiştii surprinşi de furtuna violentă au plecat spre casele lor VIDEO

Primarul comunei Bulz, Augustin Sărăcuţ, a declarat că nici unul dintre cei cazaţi în camping n-a mai rămas în zonă. „Le-am oferit cazare, însă toţi au preferat să plece. Nu a mai rămas nimeni”, a declarat edilul pentru BIHOREANUL. Potrivit acestuia, nu există nici persoane dispărute.

Drama s-a produs într-un camping aflat pe malul râului Crişul Repede, în care se aflau cazaţi circa 25 de turişti. O altă tabără, unde se aflau circa 100 de participanţi la o reuniune religioasă, la circa 1 kilometru de camping, nu a fost afectată de furtună.

Citeşte şi:  Plan roşu de intervenţie în Bihor. O persoană a murit, mai multe sunt rănite în urma unei furtuni puternice

Prefectul Bihorului, Ioan Mihaiu, ajuns dumunică seara la locul tragediei, a confirmat că nu mai există alte victime decât cele care au fost deja transportate spre spital.

Se fac căutări, pentru că zona afectată arată dezastruos. Sunt plopi foarte mari, smulşi din rădăcini. Suprafaţa afectată nu este foarte mare, dar plopii bătrâni, imenşi, acoperă cu ramificaţiile întreaga zonă.Continuăm căutările până verificăm întreaga zonă”, a spus Mihaiu.

Echipaje formate din zeci de pompieri, poliţişti şi jandarmi au luat la pas întregul perimetru al comunei, dar nu numai, pentru a se asigura că nu mai sunt şi alte victime. Ei sunt ajutaţi şi de localnici voluntari.

Localnicii din Bulz povestesc că furtuna a fost extrem de violentă. Imediat după ce a început să plouă, a căzut grindină, iar apoi s-ar fi format o vijelie asemănătoare tornadelor.

O parte din turiştii din camping s-au adăpostit în casele localnicilor, dar nu toţi au apucat să fugă, motiv pentru care unii au rămas în maşini ori corturi. Pentru unul dintre ei, decizia s-a dovedit fatală.